Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får refs av Arbeidstilsynet

MÅ RETTE OPP: Classic Pizza åpnet i Lompensenteret i 2009 og er det eneste stedet som serverer mat nattestid i Longyearbyen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Får refs av Arbeidstilsynet

For lange arbeidsdager, samt uklarheter rundt lønn og arbeids­kontrakter på Classic Pizza. Det er konklusjonen i en tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2012 kl 14:30

I august var Arbeidstilsynet på uanmeldt tilsyn på Classic Pizza i Lompensenteret, etter å ha fått tips om forholdene på spisestedet. I en åtte sider lang rapport peker tilsynet på bedriftens brudd på arbeidsmiljøloven.

– Det vi fant der var at de ansatte gjennomgående jobbet for mye. I tillegg var det ingen arbeidsplan over når den enkelte skulle jobbe. Det ble heller ikke ført overtidsliste, sier jurist Otto Bjarte Johnsen i tilsynet.


48 timer i uka

Da Johnsen og en kollega besøkte bedriften, hadde den seks ansatte, inkludert daglig leder Sam Ziaei og hans bror Avaz Ziaei. De fire andre kommer fra Thailand, den ene er Sam Ziaeis kone.

Arbeidstilsynet fikk opplyst at de ansatte hadde en alminnelig arbeidstid på åtte timer per dag, seks dager i uka. Det vil si 48 timer i uka, mot de 38 timene som er lovlig for skiftarbeid.

– De jobbet ti timer mer enn de har lov til. Det mener vi er alvorlig, sier Johnsen.

Han legger til at siden tilsynet ikke fikk klarhet i hvor mye de ansatte faktisk jobbet, kan det hende de jobbet mer.


Uklar lønn

Også når det gjelder lønn, var vilkårene til de ansatte uklare.

I arbeidskontrakten til en av de fire thailenderne, som Arbeidstilsynet gjengir i sin rapport, står det: «Lønn ved tiltredelse vil være kr 114 000,- per år. Kost og losji er inkludert i beløpet. Dette beløper seg på 72 000,- årlig.».

Om de ansatte får utbetalt 114.000 kroner i året og jobber 48 timer i uka, har de en timelønn på 46 kroner.

– Vi fikk opplyst at de fikk kost og losji i tillegg til lønna. Om det er riktig, blir timelønna høyere. Men arbeidsgiverne kunne ikke dokumentere hvordan kost- og losjiordningen fungerte. Det var ikke spesifisert på lønnsslippen, sier Johnsen.

Han og kollegaen inspiserte to av leilighetene til de ansatte. De var det ingenting å utsette på.


En misforståelse

Daglig leder Sam Ziaei i Classic Pizza avviser at ansatte jobber 48 timer i uken.

– Det er snakk om misforståelser på grunn av språket. Jeg vet ikke hvor mange timer hver enkelt har jobbet. Vi har ikke noe system på det hos oss. Men hver ansatt jobber bare rundt 25 timer i uka, sier han.

Når det gjelder lønn, forteller han at Classic Pizza betaler både husleie, mat, taxi, strøm og andre kostnader for de ansatte.

– De har godt betalt, ikke under 100 kroner i timen om man tar med alt. Vi misbruker ikke folk eller regler, sier Ziaei.

Han forklarer at årsaken til ordningen med at mye har vært inkludert i lønna, er at det stort sett er familiemedlemmer som jobber i bedriften. De har vanligvis ikke fått lønnsslipper, men all dokumentasjon skal ifølge Ziaei finnes på regnskapskontoret.

– Framover skal alle selv betale husleie, mat og så videre. Tidligere har ingen tjent under 25.000 i måneden når alt har vært inkludert, sier han.


Kjenner ikke loven

Heller ikke når det gjelder bestemmelsene om helse, miljø og sikkerhet (HMS) fulgte Classic Pizza arbeidsmiljøloven. De kunne ifølge rapporten fra tilsynet ikke dokumentere at de driver et systematisk HMS-arbeid.

– Da vi startet, hadde vi kontakt med helsetjenesten om forholdene, men det har ikke vært kontakt etter det, sier Ziaei.

Classic Pizza er ikke tilknyttet bedriftshelsetjenesten.

– Vi har vært det tidligere, men ikke det siste året. Jeg vet ikke hvorfor, sier Ziaei.

– Satte du deg inn i lovverket før bedriften startet?

– Nei, svarer han.

– Hvorfor ikke?

– Noen regler visste vi ikke om, staten har gitt lite informasjon. Nå jobber vi for å fikse det. Vi skal rette opp alt som er påpekt i rapporten. Det er slik man lærer i praksis, sier gatekjøkkenlederen.

Han understreker at miljøet i bedriften er bra.

– Folk jobber, får godt betalt, er happy og vi har det svært hyggelig, sier han.


Varsler pålegg

Foreløpig har Arbeidstilsynet varslet åtte pålegg.

– Arbeidstid henger sammen med HMS. Det var flere uklarheter som hang sammen, noe som er grunnen til at vi varsler flere pålegg. Ved å gi påleggene forsøker vi å få klarhet rundt fenomenene, sier Otto Bjarte Johnsen.

Videre vil Arbeidstilsynet følge opp ved å fatte vedtak.

– Om ikke vedtakene blir oppfylt, kan vi varsle tvangsmulkt og fatte vedtak om det for å få påleggene oppfylt. Andre virkemidler vi har, er å stanse virksomheten. I tillegg har vi også mulighet til å politianmelde alvorlige forhold, sier Johnsen.

Se bildet større

SIER OG LEDER: Sam Ziaei eier gatekjøkkenet med broren Avaz. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Faktaboks

Classic Pizza Sam AS

Eies av Sam Ziaei og broren Avaz

Åpnet i Lompensenteret i 2009 Brødrene drev gatekjøkkenet samme sted og under samme navn fra 2001 til 2006

Hadde i fjor et driftsresultat på 69.000 kroner. Året før var drifts­resultatet - 52.000 kroner

Kilde: Ravninfo, Proff.no og Svalbardposten


Varslede pålegg

Classic Pizza må:
Bringe arbeidstiden i samsvar med loven, maks 38 timer i uken

Lage en arbeidsplan som viser når den enkelte skal jobbe

Lage et skjema som gir oversikt over hvor mye hver enkelt jobber, både normal arbeidstid og overtid per dag og per uke

Dokumentere for Arbeidstilsynet hvor mye de ansatte arbeider fra 1. oktober og ut året, og hvor mye de får i lønn

Lage utkast til arbeidskontrakter som er i samsvar med minimumskravene i loven for alle arbeidstakerne

Innføre systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS)

Knytte seg til bedriftshelsetjeneste

La seg bistå av godkjent bedriftshelsetjeneste og i samarbeid med dem utarbeide handlingsplaner og årsrapporter

Kilde: Rapport fra Arbeidstilsynet

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!