Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får plassere mobilstasjon på Slaknosa

 

Får plassere mobilstasjon på Slaknosa

Sysselmannen gir Store Norske tillatelse til å plassere en repeaterstasjon for mobiltelefon på Slaknosa i Reindalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2009 kl 10:02

I fjor måtte Store Norske fjerne to ulovlig oppførte mobilhytter i samme område, og fikk i tillegg en bot på 500.000 kroner av Sysselmannen. Etter mange møter og mye korrespondanse har Sysselmannen nå gitt tillatelse til at en langt mindre synlig stasjon plasseres på fjellet Slaknosa på sørsida av Reindalen.

Viktig for sikkerheten

Det viktigste argumentet fra Store Norske sin side er sikkerheten på strekningen mellom Longyearbyen og Svea vinterstid. Svært mange som arbeider i Svea kjører strekningen med snøskuter. Traseen brukes også til transport av gods med tråkkemaskin og bulldoser.

I søknaden understreker Store Norske viktigheten av full mobildekning på strekningen for sikkerhetens skyld. Det ble svært tydelig sist vinter da en rekke skuterkjørere måtte søke nødly på grunn av dårlig vær. Flere leteaksjoner pågikk også i området.

Åtte kvadratmeter

Repeaterstasjonen består av en åtte kvadratmeter stor instrumenthytte og ei ti meter høy mast. Hytta er malt grå, har flatt tak og vil knapt være synlig fra Reindalen. Masten skal plasseres nær toppunktet av Slaknosa i 660 meters høyde.

Nytteverdi

I tillatelsen skriver Sysselmannen: «Etter en helhetsvurdering av miljøulempene forbundet med repeaterstasjonen og den potensielle nytteverdien for arbeidstrafikken med skuter til Sveagruva, har Sysselmannen kommet til at tillatelse i dette tilfelle kan gis.»

Betingelsen er at stasjonen fjernes og alle spor i terrenget slettes den dagen kulldrifta i Svea opphører.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!