Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får plassere mobilstasjon på Slaknosa

 

Får plassere mobilstasjon på Slaknosa

Sysselmannen gir Store Norske tillatelse til å plassere en repeaterstasjon for mobiltelefon på Slaknosa i Reindalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2009 kl 10:02

I fjor måtte Store Norske fjerne to ulovlig oppførte mobilhytter i samme område, og fikk i tillegg en bot på 500.000 kroner av Sysselmannen. Etter mange møter og mye korrespondanse har Sysselmannen nå gitt tillatelse til at en langt mindre synlig stasjon plasseres på fjellet Slaknosa på sørsida av Reindalen.

Viktig for sikkerheten

Det viktigste argumentet fra Store Norske sin side er sikkerheten på strekningen mellom Longyearbyen og Svea vinterstid. Svært mange som arbeider i Svea kjører strekningen med snøskuter. Traseen brukes også til transport av gods med tråkkemaskin og bulldoser.

I søknaden understreker Store Norske viktigheten av full mobildekning på strekningen for sikkerhetens skyld. Det ble svært tydelig sist vinter da en rekke skuterkjørere måtte søke nødly på grunn av dårlig vær. Flere leteaksjoner pågikk også i området.

Åtte kvadratmeter

Repeaterstasjonen består av en åtte kvadratmeter stor instrumenthytte og ei ti meter høy mast. Hytta er malt grå, har flatt tak og vil knapt være synlig fra Reindalen. Masten skal plasseres nær toppunktet av Slaknosa i 660 meters høyde.

Nytteverdi

I tillatelsen skriver Sysselmannen: «Etter en helhetsvurdering av miljøulempene forbundet med repeaterstasjonen og den potensielle nytteverdien for arbeidstrafikken med skuter til Sveagruva, har Sysselmannen kommet til at tillatelse i dette tilfelle kan gis.»

Betingelsen er at stasjonen fjernes og alle spor i terrenget slettes den dagen kulldrifta i Svea opphører.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!