Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får pålegg etter gruveulykke

 

Får pålegg etter gruveulykke

Arbeidstilsynet vil vite hvordan Trust Arktikugol følger opp ansatte som opplever ulykker og traumatiske hendelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2012 kl 09:00

En russisk statsborger fikk armen i klem da han jobbet i gruva i Barentsburg natt til 17. mai i år. Fire dager etter holdt Arbeidstilsynet Nord-Norge og Sysselmannen befaring i gruva. Under tilsynet deltok flere representanter fra Trust Arktikugol. De mener ulykken skyldes menneskelig feil: 

«Etter Trust Arktikugols oppfatning var hovedårsaken til ulykken at arbeidet på ulykkestidspunktet ikke ble gjort på korrekt måte», skriver Arbeidstilsynet i sin rapport.

Ikke fått svar

Nærmeste vitne til ulykken var også med på befaringen.

«Han forklarte at han selvsagt synes ulykken var veldig trist, og at denne saken var tung å tenke på», heter det i tilsynsrapporten.

På bakgrunn av dette har Arbeidstilsynet pålagt trusten å komme med en skriftlig redegjørelse om sine rutiner for å ivareta ansatte som blir vitner til ulykker og andre traumatiske hendelser. Arbeidstilsynet vil også vite hva trusten vil gjøre for å ivareta vitnet til ulykken 17. mai.

Etterforsker

Under befaringen 21. mai var gruvedirektør, fagforeningsleder, samt to ingeniører fra Trust Arktikugol til stede. Trusten hadde på forhånd sendt en skriftlig redegjørelse om ulykken til Sysselmannen, og gjennomgikk ulykkesforløpet på nytt under befaringen.

Sysselmannen etterforsker fremdeles ulykken.

Mer om saken i Svalbardposten
 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!