Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får pålegg etter gruveulykke

 

Får pålegg etter gruveulykke

Arbeidstilsynet vil vite hvordan Trust Arktikugol følger opp ansatte som opplever ulykker og traumatiske hendelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2012 kl 09:00

En russisk statsborger fikk armen i klem da han jobbet i gruva i Barentsburg natt til 17. mai i år. Fire dager etter holdt Arbeidstilsynet Nord-Norge og Sysselmannen befaring i gruva. Under tilsynet deltok flere representanter fra Trust Arktikugol. De mener ulykken skyldes menneskelig feil: 

«Etter Trust Arktikugols oppfatning var hovedårsaken til ulykken at arbeidet på ulykkestidspunktet ikke ble gjort på korrekt måte», skriver Arbeidstilsynet i sin rapport.

Ikke fått svar

Nærmeste vitne til ulykken var også med på befaringen.

«Han forklarte at han selvsagt synes ulykken var veldig trist, og at denne saken var tung å tenke på», heter det i tilsynsrapporten.

På bakgrunn av dette har Arbeidstilsynet pålagt trusten å komme med en skriftlig redegjørelse om sine rutiner for å ivareta ansatte som blir vitner til ulykker og andre traumatiske hendelser. Arbeidstilsynet vil også vite hva trusten vil gjøre for å ivareta vitnet til ulykken 17. mai.

Etterforsker

Under befaringen 21. mai var gruvedirektør, fagforeningsleder, samt to ingeniører fra Trust Arktikugol til stede. Trusten hadde på forhånd sendt en skriftlig redegjørelse om ulykken til Sysselmannen, og gjennomgikk ulykkesforløpet på nytt under befaringen.

Sysselmannen etterforsker fremdeles ulykken.

Mer om saken i Svalbardposten
 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!