Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får ny vernestatus

 

Får ny vernestatus

Fire nye steder på Svalbard får i dag internasjonal status som Ramsar-område. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2011 kl 07:00

De fire stedene er Bjørnøya, Hopen, Sørkapp og deler av Nordenskiöldkysten. Ramsarkonvensjonen er en global avtale om vern av våtmarker som ble utarbeidet i byen Ramsar i Iran 2. februar 1971. Norge var i 1974 et av de første landene som ratifiserte våtmarkskonvensjonen. Opprinnelig konsentrerte den seg om å ivareta våtmarker som leveområde spesielt for vannfugler. Etter hvert har målsettingene blitt utvidet, og i dag ivaretar den våtmarker i bred forstand; som leveområde for flora og fauna, og som viktig naturressurs for mange mennesker.

Ingen restriksjoner

Direktoratet for naturforvaltning foreslo i fjor de fire stedene på Svalbard, og nå har Ramsar-sekretariatet i Sveits tatt dem inn på lista. Den nye vernestatusen gir ingen nye restriksjoner for noen av områdene. Alle stedene har allerede en verneforskrift som fortsatt gjelder. Plasseringen på Ramsar-lista er først og fremst en internasjonal anerkjennelse av stedets verneverdier. Fra før har Svalbard fem slike Ramsar-områder. Disse er Dunøyane, Forlandsøyane, Gåsøyane, Isøyane og Kongsfjorden.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!