Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får museumstomt på Sjøskrenten

LEDIG: Området nedenfor Forskningsparken er regulert til service og er et mulig alternativ for et luftskipsmuseum. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Får museumstomt på Sjøskrenten

Miljø- og nærings-utvalget går inn for at Stefano Poli får bygge et luftskipsmuseum på Sjøskrenten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Italienske Stefano Poli ønsker å bygge museet sammen med landsmannen Roberto Sparapani. Museumsbygningen er planlagt å være rundt 500 kvadratmeter med en foreløpig kostnadsramme på fem millioner kroner.
I utgangspunktet ønsket Poli å bygge museet mellom Forskningsparken og Polarhotellet, men det får han ikke medhold i av Lokalstyret. Begrunnelsen er at dette området ikke er regulert for service- og industriformål.

Fortjente bedre
Derfor har Poli i stedet søkt om å få bygge på Sjøskrenten, nedenfor Forskningsparken, på andre siden av veien som går ned til avfallsanlegget. Området er i arealplanen regulert som fremtidig service-område. Søknaden støttes av Miljø- og næringsutvalget, som denne uka gikk enstemmig inn for å utarbeide en delplan for vestre del av Sjøskrenten, med formål å legge til rette for blant annet etablering av et luftskipsmuseum.
– Det er selvfølgelig bra at saken går videre. Jeg er egentlig ikke kresen, men det er mange som har ment at museet fortjente en bedre plassering, sier Poli.

Setter i gang
Han er imidlertid innstilt på å sette i gang byggingen så fort som mulig og har ikke tid til å vente på den nye arealplanen, et arbeid som begynner til vinteren.
– Jeg føler jeg har stått med betong i beina siden alle har vært på ferie. Nå kan jeg begynne å skissere bygget, lage en ordentlig prosjektbeskrivelse og sende offisielle brev, sier Poli.
Museet skal ta for seg ferden med luftskipet «Norge» i 1926 og «Italia» i 1928. Poli håper det blir et museum som på en nøytral måte formidler de dramatiske begivenhetene.

Trenger bidrag
Museet skal etter planen stå ferdig i 2008, 80 år etter at «Italia» havarerte, og også for å markere Det internasjonale polaråret 2007-2008.
Poli sier han er avhengig av at andre bidrar med bilder, informasjon og gjenstander. Han har allerede sendt ut brev til en rekke institusjoner hvor han legger fram planen.
– Hvor fint museet blir er avhengig av at folk vil bidra. Foreløpig har jeg fått veldig god respons, og det håper jeg vil fortsette, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!