Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får ikke skjenke på flyplassen

Avgangshallen er ifølge AU for lite avgrenset til at Svalbardkiosken bør få skjenke alkohol. FOTO: Birger Amundsen

Får ikke skjenke på flyplassen

På grunn av manglende avgrensning ønsker ikke politikerne at Coop skal få skjenke i den nye flyplassterminalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Søknaden om skjenkebevilling i den nye flyplassterminalen ble behandlet av Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag, og et enstemmig utvalg mente at den skulle avslås.
– Storkiosken er det framtredende konseptet, og det er lite skille mellom kafeteria-arealet og resten av avgangshallen. Disse områdene flyter over i hverandre, sier administrasjonssjef Sigmund Engdahl.
AU er imidlertid positiv til at det skal kunne serveres alkohol på flyplassen, men da må området det serveres i være mer avgrenset enn nå.

Må avgrenses
Både Kjell Mork (Ap), Eystein Markusson (TF) og Geir Hekne, som stilte fra Høyre fordi Heinrich Eggenfellner er inhabil i saken som styremedlem i Coop, er enige om at det trengs en avgrensing. Dersom det kommer er de åpne for alkoholservering og vil vurdere søknaden på nytt.
– Jeg har hittil til gode å se en flyplass der det ikke skjenkes alkohol. Det er svært sjelden et problem at det overskjenkes ved flyplasser, sier Markusson.
– Jeg følger deg på det, det er merkelig med en flyplass uten skjenkemuligheter. I tillegg til de lokale vil et betydelig antall turister finne det merkelig, sier Mork.

Ikke for alle
Sigmund Engdahl advarer imidlertid mot at det skapes presedens for andre storkiosker og gatekjøkken i Longyearbyen.
– Det er viktig å være tydelig på at man ikke lager presedens for tilsvarende steder i byen. I ruspolitisk handlingsplan som er sendt ut på høring står det at steder som har preg av gatekjøkken og take away ikke skal ha skjenking. Derfor må dette gjøres tydelig i forhold til flyplassen, sier Engdahl.
Søknaden skal behandles av lokalstyret tirsdag.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!