Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får ikke fly

Russerne får ikke bruke helikopter verken til Ny-Ålesund, Nordaustlandet eller Agardhdalen. FOTO: Birger Amundsen

Får ikke fly

Trust Arktikugol får ikke tillatelse til å fly med russisk helikopter i forskningsøyemed.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Trust Arktikugol har gjentatte ganger søkt Sysselmannen om å få benytte det russiske helikopteret fra Air Company Spark Plus (ACPS) til flygninger i forskningsøyemed. Alle søknadene har blitt avslått, fordi det russiske helikopterselskapets konsesjon ikke gjelder for slike flygninger.

Gruvedrift og transport
Ifølge Luftfartstilsynet har russerne i dag bare tillatelse til å fly mellom Longyearbyen og Barentsburg i forbindelse med gruvedrift, og til lokale transportflygninger. Per i dag har russerne trafikktillatelse på ett helikopter.

Burde vite
For to uker siden skrev Svalbardposten at Luftfartstilsynet hadde avslått russernes søknad om å fly med russisk helikopter til Ny-Ålesund. Nå har Sysselmannen sendt et informasjonsskriv til Trusten der de forklarer både dette og andre avslag.
Sysselmannen skriver at de gjentatte ganger har tatt opp konsesjonsforholdene med Trusten. Både i 2004, 2006 og senest 2. juli i år.
«Det kan etter dette ikke være noen tvil om at Trust Arktikugol – som bruker av gjeldende konsesjon – burde være inneforstått med gjeldende konsesjonsforhold», fastslår Sysselmannen.

Luftfartstilsynet avgjør
– Det er Luftfartstilsynet som har gitt tillatelsen ACSP har i dag, og det er de som har myndighet til å gi en utvidet tillatelse og tolke rekkevidden av den. Sysselmannen må vurdere tillatelser i forhold til det å til å lande i terrenget, sier assisterende sysselmann, Elisabeth B. Løvold.
Luftfartstilsynet kan ikke uttale seg om hva som eventuelt skal til for at helikopterselskapet skal få en eller flere nye tillatelser, før de har fått en konkret søknad.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!