Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får ikke fly

Russerne får ikke bruke helikopter verken til Ny-Ålesund, Nordaustlandet eller Agardhdalen. FOTO: Birger Amundsen

Får ikke fly

Trust Arktikugol får ikke tillatelse til å fly med russisk helikopter i forskningsøyemed.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Trust Arktikugol har gjentatte ganger søkt Sysselmannen om å få benytte det russiske helikopteret fra Air Company Spark Plus (ACPS) til flygninger i forskningsøyemed. Alle søknadene har blitt avslått, fordi det russiske helikopterselskapets konsesjon ikke gjelder for slike flygninger.

Gruvedrift og transport
Ifølge Luftfartstilsynet har russerne i dag bare tillatelse til å fly mellom Longyearbyen og Barentsburg i forbindelse med gruvedrift, og til lokale transportflygninger. Per i dag har russerne trafikktillatelse på ett helikopter.

Burde vite
For to uker siden skrev Svalbardposten at Luftfartstilsynet hadde avslått russernes søknad om å fly med russisk helikopter til Ny-Ålesund. Nå har Sysselmannen sendt et informasjonsskriv til Trusten der de forklarer både dette og andre avslag.
Sysselmannen skriver at de gjentatte ganger har tatt opp konsesjonsforholdene med Trusten. Både i 2004, 2006 og senest 2. juli i år.
«Det kan etter dette ikke være noen tvil om at Trust Arktikugol – som bruker av gjeldende konsesjon – burde være inneforstått med gjeldende konsesjonsforhold», fastslår Sysselmannen.

Luftfartstilsynet avgjør
– Det er Luftfartstilsynet som har gitt tillatelsen ACSP har i dag, og det er de som har myndighet til å gi en utvidet tillatelse og tolke rekkevidden av den. Sysselmannen må vurdere tillatelser i forhold til det å til å lande i terrenget, sier assisterende sysselmann, Elisabeth B. Løvold.
Luftfartstilsynet kan ikke uttale seg om hva som eventuelt skal til for at helikopterselskapet skal få en eller flere nye tillatelser, før de har fått en konkret søknad.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!