Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får EU-penger

Den europeiske organisasjonen for forskningsinfrastruktur (ESFRI) har godkjent Svalbard som internasjonal plattform for miljø- og klimaovervåking.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbardsøknaden «Svalbard Integrated Arctic Earth Observing System» (SIAEOS) har blitt godkjent av ESFRI og blir dermed å finne på det europeiske veikartet for forskningsinfrastruktur. Prosjektet har, ifølge Unis, et investeringsbudsjett på 400 millioner kroner og et årlig driftsbudsjett på 70-80 millioner kroner.

Kunnskapssenter i Longyearbyen
I forbindelse med SIAEOS planlegges et sentralt kunnskapssenter lagt til Forskningsparken i Longyearbyen. Norges forskningsråd leder nå et forprosjekt som har som formål å detaljplanlegge prosjektet.

Satses på
Det var i fjor høst at Unis i samarbeid med Norsk Polarinstitutt og Norges forskningsråd, sendte inn søknad til EU om 400 millioner kroner for å komme med på listen over forskningsanlegg det skal satses på i framtiden.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!