Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får EU-penger

Den europeiske organisasjonen for forskningsinfrastruktur (ESFRI) har godkjent Svalbard som internasjonal plattform for miljø- og klimaovervåking.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbardsøknaden «Svalbard Integrated Arctic Earth Observing System» (SIAEOS) har blitt godkjent av ESFRI og blir dermed å finne på det europeiske veikartet for forskningsinfrastruktur. Prosjektet har, ifølge Unis, et investeringsbudsjett på 400 millioner kroner og et årlig driftsbudsjett på 70-80 millioner kroner.

Kunnskapssenter i Longyearbyen
I forbindelse med SIAEOS planlegges et sentralt kunnskapssenter lagt til Forskningsparken i Longyearbyen. Norges forskningsråd leder nå et forprosjekt som har som formål å detaljplanlegge prosjektet.

Satses på
Det var i fjor høst at Unis i samarbeid med Norsk Polarinstitutt og Norges forskningsråd, sendte inn søknad til EU om 400 millioner kroner for å komme med på listen over forskningsanlegg det skal satses på i framtiden.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!