Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får EU-penger

Den europeiske organisasjonen for forskningsinfrastruktur (ESFRI) har godkjent Svalbard som internasjonal plattform for miljø- og klimaovervåking.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbardsøknaden «Svalbard Integrated Arctic Earth Observing System» (SIAEOS) har blitt godkjent av ESFRI og blir dermed å finne på det europeiske veikartet for forskningsinfrastruktur. Prosjektet har, ifølge Unis, et investeringsbudsjett på 400 millioner kroner og et årlig driftsbudsjett på 70-80 millioner kroner.

Kunnskapssenter i Longyearbyen
I forbindelse med SIAEOS planlegges et sentralt kunnskapssenter lagt til Forskningsparken i Longyearbyen. Norges forskningsråd leder nå et forprosjekt som har som formål å detaljplanlegge prosjektet.

Satses på
Det var i fjor høst at Unis i samarbeid med Norsk Polarinstitutt og Norges forskningsråd, sendte inn søknad til EU om 400 millioner kroner for å komme med på listen over forskningsanlegg det skal satses på i framtiden.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!