Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får EU-penger

Den europeiske organisasjonen for forskningsinfrastruktur (ESFRI) har godkjent Svalbard som internasjonal plattform for miljø- og klimaovervåking.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbardsøknaden «Svalbard Integrated Arctic Earth Observing System» (SIAEOS) har blitt godkjent av ESFRI og blir dermed å finne på det europeiske veikartet for forskningsinfrastruktur. Prosjektet har, ifølge Unis, et investeringsbudsjett på 400 millioner kroner og et årlig driftsbudsjett på 70-80 millioner kroner.

Kunnskapssenter i Longyearbyen
I forbindelse med SIAEOS planlegges et sentralt kunnskapssenter lagt til Forskningsparken i Longyearbyen. Norges forskningsråd leder nå et forprosjekt som har som formål å detaljplanlegge prosjektet.

Satses på
Det var i fjor høst at Unis i samarbeid med Norsk Polarinstitutt og Norges forskningsråd, sendte inn søknad til EU om 400 millioner kroner for å komme med på listen over forskningsanlegg det skal satses på i framtiden.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!