Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får bruke sjøvann til brannslukking

 

Får bruke sjøvann til brannslukking

Sysselmannen tillater begrenset bruk av sjøvann for å få kontroll med tippbrannene i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tidligere har Sysselmannen ikke tillatt bruk av sjøvann under slukningsarbeidet på grunn av faren for dannelse av dioksiner, som er svært helsefarlig.

Vil bruke sjøvann
I et brev til Sysselmannen ber generaldirektør Jurij V. Tsivka i Trust Arktikugol om tillatelse til å bruke sjøvann for mer effektiv slukking og avkjøling av massene i de svære steintippene.
Sysselmannen har sendt forespørselen fra trusten videre til Bergvesenet med Bergmesteren for Svalbard.

Kreftfremkallende stoffer
I et svarbrev understreker senioringeniør Torfinn Kjærnet i Bergvesenet at faren for dannelse av giftige og kreftfremkallende dioksiner særlig skjer når sjøvann, som inneholder klor, kommer i kontakt med kull og steinmasser med svært høy temperatur.

Får tillatelse
Miljøvernsjef Rune Bergstrøm hos Sysselmannen sier at de vil tillate trusten å bruke sjøvann der det ikke er åpne flammer, og temperaturen er under 200 grader.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!