Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får 612 millioner i erstatning

Brannen i Svea Nord brøt ut 30. juli 2005. FOTO: Birger Amundsen

Får 612 millioner i erstatning

Hålogaland lagmannsrett har tilkjent Store Norske 612 millioner kroner i erstatning etter brannen i Svea Nord i 2005.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Lagmannsretten har forhøyet erstatningsbeløpet med 70 millioner kroner, sier advokat Johan Fredrik Remmen i advokatfirmaet Haavind Vislie, som representerer Store Norske.
Nord-Troms tingrett tilkjente i fjor høst gruveselskapet 542 millioner kroner, en avgjørelse som Store Norske anket.
– Vi bad om at erstatningen skulle økes med 130 millioner, og nå har vi fått 70 av dem. Motparten, forsikringsgiverne, bad om at erstatningen skulle settes ned med 180 millioner. Resultatet ble en økning på 70 millioner, sier Remmen.

Medhold i hovedspørsmål
Han sier Store Norske er fornøyd med at de har fått vesentlig mer i lagmannsretten enn i tingretten, og at forsikringsgiverne ikke har nådd fram med sin anke.
– Vi har fått medhold i et av hovedspørsmålene, om avbruddserstatning, og hvilken produksjon det er riktig å legge til grunn for erstatningssummen. I det spørsmålet fikk forsikringsgiverne medhold i tingretten, men ikke i lagmannsretten. Nå har vi fått dekket en større del av tapet, sier Remmen.

Større del av redningen
Lagmannsretten mener imidlertid at Store Norske må ta en større del av redningsomkostningene enn hva selskapet selv har ment.
– Vi mente vi skulle ha en større dekning av redningen, men det betyr mindre økonomisk. Vi har fått medhold i det vesentlige, sier Remmen.
Store Norske har foreløpig ikke bestemt om de vil anke saken videre til Høyesterett. De har en måned å bestemme seg på.
– Vi må bruke mer tid på å studere dommen. Vi er mer fornøyde nå enn med dommen i tingretten, selv om vi også da fikk medhold, sier Remmen.

Les også:
Mindre brannskader enn fryktet i Svea Nord-gruva
Svea Nord-brannen i tingretten
Store Norske anker Svea-dommen

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!