Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får 300.000 av Store Norske

Adm. dir. i Store Norske, Robert Hermansen (t.h.), gir Lokalstyret 300.000 kroner til et bokprosjekt om skolens histore. Gaven ble godt mottatt av Anne Ellingsen og Terje Leren. FOTO: Birger Amundsen

Får 300.000 av Store Norske

Lokalstyret får 300.000 kroner av Store Norske til skriving av Longyearbyen skoles historie. Gaven ble overrakt under den formelle overtakelsen av skolen fra staten til Lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det har alltid vært et godt samarbeid mellom skolen og næringslivet, sa administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, før han overrakte gaven til daglig leder av Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen.
– Her har dere 300.000 kroner som en start for å skrive skolens mangfoldige historie fra starten til nå, som den drives av Lokalstyret, fortsatte han.

Flere eiere
Gaven ble godt mottatt av både skolen og Lokalstyret.
– Dette blir et teamarbeid hvor Store Norske er med og flere parter på skolen må bidra. Det blir en tverrfaglig sammensatt gruppe, og vi trenger tid, for skolen har en spesiell historie, sa Ellingsen.
Store Norske eide skolen fram til 1976, da Statsbygg overtok. 1. januar i år ble skolen overført til Lokalstyret, som nå har ansvaret for både driften og eiendomsmassen, noe som formelt ble markert på skolen torsdag ettermiddag.

Tjukkeste slekt
Det var mange prominente gjester som besøkte Longyearbyen skole i denne forbindelse. Statsråd Heidi Grande Røys fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet overrakte den symbolske nøkkelen fra Kunnskapsdepartementet videre til lokalstyreleder Kjell Mork, som for øvrig er fetteren til statsrådens mor.
– Jeg håper Lokalstyret vil ta godt vare på eiendommen, og når jeg overlater den til tjukkeste slekta får en tro at den er i de beste hender, smilte Grande Røys.

Taler og gaver
Talelista var lang, og gavene mange, og rektor Terje Leren måtte stadig opp og ta imot malerier, blomster og kunst. Avdelingsdirektør Gunnar Mandt i Kunnskapsdepartementet overrakte et abonnement på Store Norske Leksikon og minnet om at kunnskap er en ressurs som øker når man bruker den.
– Takk for den betraktningen og for gaven, repliserte Leren.
Det var styreleder i Bydrift, Vegard Gjerde, som fikk overrakt den symbolske nøkkelen til slutt. Det er Bydrift som har ansvaret for bygningsmassen, både skolebygningen og de ansatte sine boliger. Gjerde takket for tilliten slik:
– Vi er godt fortrolige med at vi skal klare å ta vare på bygningene og har ansatt en egen driftsingeniør. Gratulerer med dagen alle sammen, dette er stort.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!