Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får 300.000 av Store Norske

Adm. dir. i Store Norske, Robert Hermansen (t.h.), gir Lokalstyret 300.000 kroner til et bokprosjekt om skolens histore. Gaven ble godt mottatt av Anne Ellingsen og Terje Leren. FOTO: Birger Amundsen

Får 300.000 av Store Norske

Lokalstyret får 300.000 kroner av Store Norske til skriving av Longyearbyen skoles historie. Gaven ble overrakt under den formelle overtakelsen av skolen fra staten til Lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det har alltid vært et godt samarbeid mellom skolen og næringslivet, sa administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, før han overrakte gaven til daglig leder av Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen.
– Her har dere 300.000 kroner som en start for å skrive skolens mangfoldige historie fra starten til nå, som den drives av Lokalstyret, fortsatte han.

Flere eiere
Gaven ble godt mottatt av både skolen og Lokalstyret.
– Dette blir et teamarbeid hvor Store Norske er med og flere parter på skolen må bidra. Det blir en tverrfaglig sammensatt gruppe, og vi trenger tid, for skolen har en spesiell historie, sa Ellingsen.
Store Norske eide skolen fram til 1976, da Statsbygg overtok. 1. januar i år ble skolen overført til Lokalstyret, som nå har ansvaret for både driften og eiendomsmassen, noe som formelt ble markert på skolen torsdag ettermiddag.

Tjukkeste slekt
Det var mange prominente gjester som besøkte Longyearbyen skole i denne forbindelse. Statsråd Heidi Grande Røys fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet overrakte den symbolske nøkkelen fra Kunnskapsdepartementet videre til lokalstyreleder Kjell Mork, som for øvrig er fetteren til statsrådens mor.
– Jeg håper Lokalstyret vil ta godt vare på eiendommen, og når jeg overlater den til tjukkeste slekta får en tro at den er i de beste hender, smilte Grande Røys.

Taler og gaver
Talelista var lang, og gavene mange, og rektor Terje Leren måtte stadig opp og ta imot malerier, blomster og kunst. Avdelingsdirektør Gunnar Mandt i Kunnskapsdepartementet overrakte et abonnement på Store Norske Leksikon og minnet om at kunnskap er en ressurs som øker når man bruker den.
– Takk for den betraktningen og for gaven, repliserte Leren.
Det var styreleder i Bydrift, Vegard Gjerde, som fikk overrakt den symbolske nøkkelen til slutt. Det er Bydrift som har ansvaret for bygningsmassen, både skolebygningen og de ansatte sine boliger. Gjerde takket for tilliten slik:
– Vi er godt fortrolige med at vi skal klare å ta vare på bygningene og har ansatt en egen driftsingeniør. Gratulerer med dagen alle sammen, dette er stort.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!