Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant savnet forsker

 

Fant savnet forsker

En fransk forsker ble mandag formiddag meldt savnet da han ikke kom tilbake til Ny-Ålesund til avtalt tid. Samme ettermiddag ble han funnet i god behold i en sprekk sør for Corbelstasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kings Bay satte i dag tidlig i gang en leteaksjon da en fransk forsker ikke kom tilbake til Ny-Ålesund som avtalt. Forskeren skulle ta seg til Ny-Ålesund fra Corbelstasjonen, en fransk satellittstasjon som ligger øst for bosettingen.
– Da han ikke kom tilbake til avtalt tid mobiliserte vi etter hvert en snøskuterpatrulje, og jeg varslet Sysselmannen, forteller Jon Erik Nygaard, direktør ved Kings Bay.

Ett døgn
Nygaard forteller at mannen ble funnet i en sprekk av snøskuterpatruljen i 14.30-tida, like før Sysselmannens helikopter nådde Ny-Ålesund.
– Forskeren ble funnet i en sprekk, og der skal han ha ligget et døgn. Om det var en bresprekk eller en elvedal vet jeg ikke ennå, men han skal ha det OK, sier Nygaard.
Forskeren vil bli fraktet til Longyearbyen sykehus.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!