Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant savnet forsker

 

Fant savnet forsker

En fransk forsker ble mandag formiddag meldt savnet da han ikke kom tilbake til Ny-Ålesund til avtalt tid. Samme ettermiddag ble han funnet i god behold i en sprekk sør for Corbelstasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kings Bay satte i dag tidlig i gang en leteaksjon da en fransk forsker ikke kom tilbake til Ny-Ålesund som avtalt. Forskeren skulle ta seg til Ny-Ålesund fra Corbelstasjonen, en fransk satellittstasjon som ligger øst for bosettingen.
– Da han ikke kom tilbake til avtalt tid mobiliserte vi etter hvert en snøskuterpatrulje, og jeg varslet Sysselmannen, forteller Jon Erik Nygaard, direktør ved Kings Bay.

Ett døgn
Nygaard forteller at mannen ble funnet i en sprekk av snøskuterpatruljen i 14.30-tida, like før Sysselmannens helikopter nådde Ny-Ålesund.
– Forskeren ble funnet i en sprekk, og der skal han ha ligget et døgn. Om det var en bresprekk eller en elvedal vet jeg ikke ennå, men han skal ha det OK, sier Nygaard.
Forskeren vil bli fraktet til Longyearbyen sykehus.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!