Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant pensjonert radioamatør

Artikkelen i Svalbardposten ga resultater. FOTO: Faksimile Svalbardposten nr. 5 2015

Fant pensjonert radioamatør

Svært overrasket over å få høre om radiokontakt 33 år etterpå.

Da Svalbard Museum for tre uker siden skrev i Svalbardposten om et QSL-kort fra 1982 funnet på Bjørnøya, skjedde det ting i miljøet av radioamatører i Norge. Kortet var sendt fra tidligere Øst-Tyskland, for å bekrefte radiokontakt mellom avsender og Bjørnøya stasjon, med et identifikasjonsnummer som eneste opphavsspor.

– Jeg ble fort kontaktet av radioamatører som hadde lest saken. De fant fram til identiteten til den som hadde hatt radiokontakt med Bjørnøya i 1982, forteller Katja Eklund ved Svalbard Museum.

Radioamatøren fra 1980-tallet heter Manfred Grimm, og han er pensjonist bosatt i Laussnitz i Saksen, på grensen til Polen.

Grimm ble meget glad da han fikk høre fra Eklund.

«Henvendelsen fra dem gledet meg stort. Jeg visste ikke at QSL-kortet mitt hadde funnet en så bra plass som det kulturhistoriske arkivet til Svalbard Museum!», skriver Grimm i sitt svar til Eklund.

Radioamatør Ola-Matti Mittigård skriver følgende om tilstandene for radioamatører i tidligere østblokkland i en epost til Svalbard Museum.

«Amatørradio var lov i alle land, unntatt Albania. Men alle QSL-kort måtte innom postboks 88 i Moskva, hvor «byrået» holdt til. Det meste ble kontrollert. Gutta i øst var kjent for å være litt knappe i stilen, så det var ikke alt som kunne diskuteres».

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!