Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant mystisk flaskepost

Tor Henning Liland fant i sommer en mystisk flaskepost. FOTO: Ulf Tegnér

Fant mystisk flaskepost

Da en vennegjeng på seks fra Kristiansand ryddet rekved på Forlandet kom de plutselig over et skattekart.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det var kameraten min, Tor Henning Liland, som fant en flaskepost mellom all rekved og søppel langs stranda, forklarer Ulf Tegnér fra Kristiansand.
Siden 1998 har vennegjengen på seks feriert på Svalbard. For første gang var de på båttur med gummibåter langs Prins Karls Forland.
Da de gjorde strandhugg helt sør på Forlandet 25. august bestemte de seg for å rydde opp i all drivveden og søppelet som lå strødd langs stranden. Mens Liland plukket flasker oppdaget han at en av dem hadde et innhold.

Ute i havet
Inne i colaflaska av plast lå en lapp som forteller at den som finner flaska også finner den aller største skatten. På den andre siden er det et skattekart, og løfter om at det finnes enda en skatt.
– Det ser ut til at skatten ligger et sted ute i havet mellom Bjørnøya og Spitsbergen, men jeg tror ikke det er noen vits i å navigere etter det kartet, mener Tegnér.
Kameratene lette derfor ikke etter skatten, men de vil veldig gjerne fortsette letingen etter han eller hun som kastet ut flaskeposten. Avsenderen har nemlig verken merket flaskeposten med navn eller adresse, men Tegnér mener at det mest sannsynlig er en ganske ung avsender.

Hyggelig å vite
– Vi synes det hadde vært hyggelig om han eller hun som kastet ut flaskeposten fikk vite at den er funnet, sier Tegnér.
Han husker selv at han aldri fikk svar da han som guttunge kastet ut en flaskepost i Atlanterhavet.
Tegnér kastet også selv ut sin egen flaskepost helt på nordtippen av Forlandet, med navn og epostadresse til alle de seks kameratene, og en fortelling om hvordan turen har gått så langt.
– Jeg vil gi alle som planlegger å kaste ut flaskepost råd om å bruke vannfast penn og papir, og en godt forseglet flaske, sier Tegnér.

Se skattekartet her!

Har du tips om flaskeposten? Tips oss!

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!