Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant ikke feil

Snubleblusset BSES satte opp var av en type som benyttet haglpatroner. Isbjørnen tok seg inn i leiren uten at patronen gikk av. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Fant ikke feil

Kripos fant ikke feil ved riflen, patronene eller snubleblussene som ble brukt av British Schools Exploring Society (BSES) fjor sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2012 kl 11:11

En 17 år gammel britisk gutt ble drept og fire ble skadd da en isbjørn angrep leiren deres ved Von Postbreen i august i fjor.

Verken snublebluss, signalpenn eller rifle gikk av som de skulle, da bjørnen angrep. Riflen og patronene som ble brukt under isbjørnangrepet, ble sendt til Kripos for undersøkelse. Nå har Sysselmannen fått svar. 

Rapporten fra Kripos viser at det ikke er feil på utstyret. Det presiseres der at snubleblussystemet kan monteres på ulike måter. Ved forsøk ble det påvist flere feilkilder og variasjoner som førte til at knallpatronen ikke ble avfyrt. Da disse feilkildene ble eliminert, lot systemet seg avfyre uten funksjonsfeil, ifølge Sysselmannens nettsider.

 

For tidlig å konkludere

– Hva får dette å si for BSES?

– Det er for tidlig å konkludere med betydningen av dette. Det vi synes var viktig, var å få ut den tekniske informasjonen. Hva dette betyr for straffesaken er det for tidlig å si noe om, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Han forteller at Sysselmannen nå er i avslutningsfasen i etterforskningen.

– Vi skal gå gjennom bevis og se om vi behøver å etterforske saken ytterligere, før vi gjør en påtalemessig vurdering, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!