Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant ikke feil

Snubleblusset BSES satte opp var av en type som benyttet haglpatroner. Isbjørnen tok seg inn i leiren uten at patronen gikk av. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Fant ikke feil

Kripos fant ikke feil ved riflen, patronene eller snubleblussene som ble brukt av British Schools Exploring Society (BSES) fjor sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2012 kl 11:11

En 17 år gammel britisk gutt ble drept og fire ble skadd da en isbjørn angrep leiren deres ved Von Postbreen i august i fjor.

Verken snublebluss, signalpenn eller rifle gikk av som de skulle, da bjørnen angrep. Riflen og patronene som ble brukt under isbjørnangrepet, ble sendt til Kripos for undersøkelse. Nå har Sysselmannen fått svar. 

Rapporten fra Kripos viser at det ikke er feil på utstyret. Det presiseres der at snubleblussystemet kan monteres på ulike måter. Ved forsøk ble det påvist flere feilkilder og variasjoner som førte til at knallpatronen ikke ble avfyrt. Da disse feilkildene ble eliminert, lot systemet seg avfyre uten funksjonsfeil, ifølge Sysselmannens nettsider.

 

For tidlig å konkludere

– Hva får dette å si for BSES?

– Det er for tidlig å konkludere med betydningen av dette. Det vi synes var viktig, var å få ut den tekniske informasjonen. Hva dette betyr for straffesaken er det for tidlig å si noe om, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Han forteller at Sysselmannen nå er i avslutningsfasen i etterforskningen.

– Vi skal gå gjennom bevis og se om vi behøver å etterforske saken ytterligere, før vi gjør en påtalemessig vurdering, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!