Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant ikke feil

Snubleblusset BSES satte opp var av en type som benyttet haglpatroner. Isbjørnen tok seg inn i leiren uten at patronen gikk av. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Fant ikke feil

Kripos fant ikke feil ved riflen, patronene eller snubleblussene som ble brukt av British Schools Exploring Society (BSES) fjor sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2012 kl 11:11

En 17 år gammel britisk gutt ble drept og fire ble skadd da en isbjørn angrep leiren deres ved Von Postbreen i august i fjor.

Verken snublebluss, signalpenn eller rifle gikk av som de skulle, da bjørnen angrep. Riflen og patronene som ble brukt under isbjørnangrepet, ble sendt til Kripos for undersøkelse. Nå har Sysselmannen fått svar. 

Rapporten fra Kripos viser at det ikke er feil på utstyret. Det presiseres der at snubleblussystemet kan monteres på ulike måter. Ved forsøk ble det påvist flere feilkilder og variasjoner som førte til at knallpatronen ikke ble avfyrt. Da disse feilkildene ble eliminert, lot systemet seg avfyre uten funksjonsfeil, ifølge Sysselmannens nettsider.

 

For tidlig å konkludere

– Hva får dette å si for BSES?

– Det er for tidlig å konkludere med betydningen av dette. Det vi synes var viktig, var å få ut den tekniske informasjonen. Hva dette betyr for straffesaken er det for tidlig å si noe om, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Han forteller at Sysselmannen nå er i avslutningsfasen i etterforskningen.

– Vi skal gå gjennom bevis og se om vi behøver å etterforske saken ytterligere, før vi gjør en påtalemessig vurdering, sier han.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!