Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant ikke feil

Snubleblusset BSES satte opp var av en type som benyttet haglpatroner. Isbjørnen tok seg inn i leiren uten at patronen gikk av. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Fant ikke feil

Kripos fant ikke feil ved riflen, patronene eller snubleblussene som ble brukt av British Schools Exploring Society (BSES) fjor sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2012 kl 11:11

En 17 år gammel britisk gutt ble drept og fire ble skadd da en isbjørn angrep leiren deres ved Von Postbreen i august i fjor.

Verken snublebluss, signalpenn eller rifle gikk av som de skulle, da bjørnen angrep. Riflen og patronene som ble brukt under isbjørnangrepet, ble sendt til Kripos for undersøkelse. Nå har Sysselmannen fått svar. 

Rapporten fra Kripos viser at det ikke er feil på utstyret. Det presiseres der at snubleblussystemet kan monteres på ulike måter. Ved forsøk ble det påvist flere feilkilder og variasjoner som førte til at knallpatronen ikke ble avfyrt. Da disse feilkildene ble eliminert, lot systemet seg avfyre uten funksjonsfeil, ifølge Sysselmannens nettsider.

 

For tidlig å konkludere

– Hva får dette å si for BSES?

– Det er for tidlig å konkludere med betydningen av dette. Det vi synes var viktig, var å få ut den tekniske informasjonen. Hva dette betyr for straffesaken er det for tidlig å si noe om, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Han forteller at Sysselmannen nå er i avslutningsfasen i etterforskningen.

– Vi skal gå gjennom bevis og se om vi behøver å etterforske saken ytterligere, før vi gjør en påtalemessig vurdering, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!