Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fant ikke bjørnen

 

Fant ikke bjørnen

Sysselmannens mannskaper måtte returnere fra Hopen med uforrettet sak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Den aggressive bjørnen som Sysselmannen onsdag morgen vedtok å avlive lever fortsatt. I ettermiddag returnerte Sysselmannens helikopter fra Hopen, uten bjørneskrotten.

Ikke tilbake
– Nå må jeg høre hva mannskapene sier når de er tilbake, før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sier assisterende sysselmann Lars Fause.
Han forteller at Sysselmannen kommer til å følge saken videre, men at de håper bjørnen ikke kommer tilbake til den meteorologiske stasjonen på Hopen.
– Vi kommer ikke til å sende noe nytt helikopter før vi har en konkret situasjon, sier Fause.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!