Falt ned i dyp bresprekk

Redningsaksjon for å hente opp en turgåer som falt ned i en bresprekk på Svalbard.

Bildet er fra området hvor turgåeren falt ned i bresprekken. Nordenskiöldtoppen ligger bakerst, under skydekket.
Publisert

Turgåeren var med i en gruppe, da han falt ned en bresprekk ved Nordenskiöldtoppen like utenfor Longyearbyen, søndag.

Klokka 15.15 på ettermiddagen fikk politiet melding om ulykken. To redningshelikoptre fra Sysselmannen og spesialiserte redningsmannskaper ble umiddelbart sendt ut til stedet.

Ringte

Det skal ha vært ni personer med på turen, og mannen skal ha lyktes å ringe fra bresprekken og opp til turkameratene for å fortelle at han etter forholdene var i god behold. Han anslo selv at han var 15 meter nede.

En redningsmann er firt ned i bresprekken

- Nå får vi akkurat melding fra redningsmannskapet om at han er nede på 25 meter, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen når Svalbardposten snakker med ham like før klokka 17.

Mannen skal være realtivt uskadd, men ifølge politiet haster det med å få ham opp på grunn av kulden.

Åtte hentet ned
Åtte turdeltakere er hentet og fløyet ned med helikopter og for øyeblikket jobber redningsmannskapet med å få heist mannen opp av den 25 meter dype bredsprekken.

Foreløpig er politiet opptatt med å koordinere redningsoppdraget, og alderen på turdeltakerne eller mannen som nå berges opp, er ukjent.

- Det kan tyde på at det er yngre folk, men vi har ikke detaljer, sier Andreassen.

Været har vært bra med sol og svak vind, og mange har derfor vært på tur i dag. Det er liten eller ingen mobilforbindelse utenfor Longyearbyen, og turfolk bruker derfor å ha med seg satellittelefon.

Powered by Labrador CMS