Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Falt fra stigetrapp

Ulykke: En mann ble skadet i Svea Nord etter en fallulykke. FOTO: Birger Amundsen

Falt fra stigetrapp

Mannen som ble skadet i gruva i Svea Nord i forrige uke, klarer seg etter forholdene bra.

Tekst:

Publisert:

Natt til torsdag 26. september rykket Sysselmannens helikopter med lege og anestesisykepleier om bord ut til Svea hvor det hadde vært ei arbeidsulykke. Den skadde, en erfaren gruvearbeider i 30-årene, ble stabilisert og fraktet til sykehuset i Longyearbyen. Dagen etter ble han overført til UNN i Tromsø.

Ulykken kom 15 uker etter forrige hendelse med personskade i Svea Nord.

Står bra til

Sjef for Helse-, miljø-, og sikkerhet (HMS) i Svea Nord, Einar Fjerdingøy, forteller at det etter forholdene står bra til med mannen som ble skadet. Det er uklart hvor lenge han vil være sykemeldt etter hendelsen.

Arbeidsulykken skjedde mens mannen arbeidet i produksjonsområdet (strossa) i gruva.

– Under arbeid med nedtaking av kjetting for en skinnebane ble det arbeidet fra stigetrapp, i underkant av to meter over bakkenivå. Idet arbeidet var avsluttet, og vedkommende var på tur ned, mistet han balansen. Han falt ned og slo bakhodet mot stempelet, sier Fjerdingøy.

Gjennomgang og instruksjon

Etter arbeidsulykka har Store Norske hatt en gjennomgang av rutinene.

– Vi har satt fokus på risikovurdering før man gjør en jobb, og på at jobben utføres på en sikker og forsvarlig måte, sier HMS-sjefen.

I tillegg er det laget en instruksjon om bruk av stigetrapp i bedriften.

– Alle kan trå feil under arbeid. Men vårt fokus må hele tiden være at det skal jobbes fra sikker posisjon, og med utstyr som er mest mulig sikkert. Ellers er vi opptatt av at det må gå bra med kollegaen vår som ble skadet i forrige uke, sier Einar Fjerdingøy.

Undersøker saken

Sysselmannen og Arbeidstilsynet er rutinemessig koblet inn i saken. Assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim sier at saken fortsatt ligger til vurdering.

– Vi har fått en rapport fra Store Norske, og vi har, som rutinene er i slike saker, kontakt med Arbeidstilsynet. Det ser ut som skadeomfanget her er relativt begrenset, og det er bra. Det er ikke tatt noen beslutning i saken. Den ligger fortsatt til vurdering hos Sysselmannen, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!