Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Falt fra stigetrapp

Ulykke: En mann ble skadet i Svea Nord etter en fallulykke. FOTO: Birger Amundsen

Falt fra stigetrapp

Mannen som ble skadet i gruva i Svea Nord i forrige uke, klarer seg etter forholdene bra.

Tekst:

Publisert:

Natt til torsdag 26. september rykket Sysselmannens helikopter med lege og anestesisykepleier om bord ut til Svea hvor det hadde vært ei arbeidsulykke. Den skadde, en erfaren gruvearbeider i 30-årene, ble stabilisert og fraktet til sykehuset i Longyearbyen. Dagen etter ble han overført til UNN i Tromsø.

Ulykken kom 15 uker etter forrige hendelse med personskade i Svea Nord.

Står bra til

Sjef for Helse-, miljø-, og sikkerhet (HMS) i Svea Nord, Einar Fjerdingøy, forteller at det etter forholdene står bra til med mannen som ble skadet. Det er uklart hvor lenge han vil være sykemeldt etter hendelsen.

Arbeidsulykken skjedde mens mannen arbeidet i produksjonsområdet (strossa) i gruva.

– Under arbeid med nedtaking av kjetting for en skinnebane ble det arbeidet fra stigetrapp, i underkant av to meter over bakkenivå. Idet arbeidet var avsluttet, og vedkommende var på tur ned, mistet han balansen. Han falt ned og slo bakhodet mot stempelet, sier Fjerdingøy.

Gjennomgang og instruksjon

Etter arbeidsulykka har Store Norske hatt en gjennomgang av rutinene.

– Vi har satt fokus på risikovurdering før man gjør en jobb, og på at jobben utføres på en sikker og forsvarlig måte, sier HMS-sjefen.

I tillegg er det laget en instruksjon om bruk av stigetrapp i bedriften.

– Alle kan trå feil under arbeid. Men vårt fokus må hele tiden være at det skal jobbes fra sikker posisjon, og med utstyr som er mest mulig sikkert. Ellers er vi opptatt av at det må gå bra med kollegaen vår som ble skadet i forrige uke, sier Einar Fjerdingøy.

Undersøker saken

Sysselmannen og Arbeidstilsynet er rutinemessig koblet inn i saken. Assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim sier at saken fortsatt ligger til vurdering.

– Vi har fått en rapport fra Store Norske, og vi har, som rutinene er i slike saker, kontakt med Arbeidstilsynet. Det ser ut som skadeomfanget her er relativt begrenset, og det er bra. Det er ikke tatt noen beslutning i saken. Den ligger fortsatt til vurdering hos Sysselmannen, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!