Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Få vaksiner igjen

Sykepleierne Gerd Gregersen (t.v.), Tove Hammerstrøm og Linda Sommervold måtte fylle mange sprøyter lørdag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Få vaksiner igjen

Mange valgte å vaksinere seg mot svineinfluensa lørdag. Tirsdag hadde sykehuset i overkant av 100 vaksinedoser igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2009 kl 09:36

Lørdag var første vaksinasjonsdag i Longyearbyen. Da valgte over 320 personer å ta vaksinen mot svineinfluensa. I tillegg er 70 vaksinedoser holdt av til personer i utsatte arbeidsgrupper som flyplassansatte og brannvesenet. Det betyr at det er igjen litt over 100 vaksinedoser før vaksineringen starter i dag.

Prioriterer barn

Fra klokken 16 til 18 kan folk som tilhører risikogruppene bli vaksinert. Fra 18 til 20 er det åpent for andre.

– Vi vil prioritere risikogruppene, men jeg tror det er svært få igjen i risikogruppene ettersom mange valgte å vaksinere seg lørdag, sier oversykepleier ved Longyearbyen sykehus Aksel Bilicz.

Han forteller at for folk utenfor risikogruppene vil sykehuset prioritere barn før de vaksinerer voksne, dersom pågangen er stor.

Godt dekket

– Det som er spesielt med oss er at vi har fått doser til mange flere enn risikogruppene. Det er relativt få risikopasienter i Longyearbyen, sier Bilicz.

Han forteller at når vaksinen blir sendt ut til landets kommuner, blir det sendt ut minimum 500 doser i hver forsendelse. Det gjør at Longyearbyen får forholdsvis mange doser i forhold til befolkningen sammenlignet med større kommuner.

– Det er planlagt ny forsyning til oss i uke 47. Vi er svært godt dekket i forhold til andre steder, sier Bilicz.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!