Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Explorer» synker i Antarktis

MV «Explorer» besøkte Svalbard også sist sommer, her på Adventfjorden i juli. FOTO: Birger Amundsen

«Explorer» synker i Antarktis

Cruiseskipet MV «Explorer» er i ferd med å synke i Sørishavet etter å ha kollidert med et isfjell like ved de sørlige Shetlandsøyene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Explorer», tidligere «Lindblad Explorer» har i mange år drevet cruisefart også på Svalbard, og var også innom sist sommer.
En større redningsaksjon ble satt i gang, hvor også hurtigruteskipet MS «Nordnorge» deltok. Samtlige passasjerer og mannskap er tatt om bord i andre fartøy, mens de siste meldingene tyder på at det lille cruiseskipet ikke lar seg redde.

150 reddet
NRK skriver at det foreløpig er noe uklart hvor mange som befant seg ombord i det Liberia-registrerte skipet, men at over 150 passasjerere ifølge Sky News skal ha reddet seg i livbåter, mens AP melder at det var 100 passajerer og 54 besetningsmedlemmer om bord i skipet.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!