Evakuert fra Nybyen

86 studenter er evakuert fra studentboligene i Nybyen. Biologistudentene Marie Westvik (21) og Nanna Devantier (23) er to av dem som måtte hente eiendelene sine.

86 studenter evakueres fra Nybyen. Unis holdt informasjonsmøte for studentene før de ble skysset til hyblene med buss for å hente det de trenger for de kommende døgn.
Publisert
Longyearbyen lokalstyre har opprettet kontor på Rabalder. Dit skal de som er evakuert henvende seg.
Store deler av Lia evakueres.

Lokalstyreleder Arild Olsen forteller at de nå har begynt å få oversikt over hvor mange personer som skal evakueres, men han har ikke det endelige tallet.

– Parallelt jobber vi med å få en oversikt over hva som er av ledige boliger og ledige hotellsenger. Så må vi begynne å fordele folk deretter, sier Olsen.

– Hva bør folk ta med seg når de skal evakuere?

– Slik vi ser det nå er det en kortvarig situasjon. Det er begrenset hva man trenger å ta med seg. Det vil være toalettsaker og klær for dagen etter, sier Olsen.

Han legger til at dette ikke er en akutt og farlig situasjon, men at LL tar sine forholdsregler i forbindelse med de store nedbørsmengdene som er meldt.

Skolen og barnehagene er åpne som normalt.

I en melding fra Longyearbyen skole i dag fikk foreldre beskjed om at skoledagen vil gå som normalt, med noen få unntak. Leksehjelp utgår for samtlige elever, og skolen vil ikke at noen barn skal gå hjem etter skoledagens slutt. Foreldre bes hente barna på skolefritidsordningen.

LL har etablert kontor på Rabalder for å ta hånd om de evakuerte.

Anne-Karin Bekken har evakuert boligen sin i Vei 222 og fyller ut skjema hos boligkontoret til Longyearbyen lokalstyre på kafé Rabalder. Der sitter konstituert økonomisjef Vigdis Jensen (t.v.), personalsjef Sissel Hultgren og personalkonsulent Tine Marie Thornes.

Folk har allerede begynt å melde seg ved boligkontoret. En av dem som fyller ut skjema der er Anne-Karin Bekken fra Sysselmannen som er evakuert fra boligen i Vei 222.9.

– Jeg synes det er fint at de tar forholdsregler og er føre var. Det er utelukkende positivt, sier hun.

Store deler av Lia, hele Nybyen og området fra kirken til og med det gamle bakeriet er evakuert. Se hele listen her.

Studentene flytter
Det er 86 studenter fra Unis som skal evakueres fra Nybyen.
Biologistudentene Marie Westvik (21) og Nanna Devantier (23) er to av dem som må hente eiendelene sine.
– Det er jo både litt spennende og kjipt. Dette skulle være en effektiv arbeidsdag. Slik blir det ikke, sier Marie Westvik.
De blir med en av bussene som er satt opp inn i det området Sysselmannen har bestemt skal evakueres.

På møtet i resepsjonen på Unis har de fått beskjed om hva de trenger å ta med seg for inntil tre dagers evakuering.

Biologistudentene Marie Westvik (21) og Nanna Devantier (23) er to av dem som må hente eiendelene sine fra hybelene i Nybyen.

De evakuerte skal fordeles på Unis guesthouse og Sjøskrenten.

To av de ansatte ved Unis skal også evakueres.

Stengte gjestehus
Spitsbergen Travel stengte mandag gjestehuset Coal Miners Cabins i Nybyen.

– Som en ekstra sikkerhet har vi flyttet de få som bodde der ned til Polarhotellet i tilfelle veien blir stengt, sier direktør Knut Harald Holst-Hansen mandag formiddag.

Spitsbergen Hotel Funken er stengt på grunn av planlagte grunnarbeider på Hotellet.

Powered by Labrador CMS