Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Evakueringen og ferdselsforbudet fortsetter

Mer enn to uker etter skredet er det fortsatt evakuering i deler av den skredutsatte bebyggelsen i Longyearbyen. FOTO: Geir Barstein

Evakueringen og ferdselsforbudet fortsetter

Beslutning i løpet av tirsdag om det skal oppheves eller ikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2016 kl 22:15

Representanter fra Sysselmannen, Longyearbyen lokalstyre, NVE og NGI hadde mandag kveld et møte om skredfaren og ferdselsforbudet i deler av Longyearbyen. Konklusjonen er at ferdselsforbudet fortsetter inntil videre, opplyser Sysselmannen på sine hjemmesider.

I løpet av tirsdag vil Sysselmannen treffe en beslutning om det skal oppheves.

– NVE og NGI har avgitt rapport om skredfaren og orientert om ordninger med skredvarsel for resten av vintersesongen. Det er gitt dispensasjon for brøyting i det evakuerte området natt til tirsdag, skriver de i en oppdatering på nett.

Skredfaren i Longyearbyen er avtakende. På NVE-s nettsider varsom.no oppgis den å være faregrad 2, moderat.

– Synkende temperatur vil føre til at fuktigheten i snødekket fryser og at snødekket vil stabiliseres videre.

Det vil være et åpent informasjonsmøte om skredtragedien tirsdag kveld klokka 20.00 i Kulturhuset, hvor folk fra Sysselmannen, NVE, NGI, sykehuset, Røde Kors og kirka vil være til stede.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!