Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Evakuerer hele Nybyen og stenger veien

Flere hus i området evakueres nå på grunn av rasfaren. FOTO: Geir Barstein

Snøskredet:

Evakuerer hele Nybyen og stenger veien

Sysselmannen utvider evakueringssonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2015 kl 19:05

Sysselmannen har bestemt å evakuere flere hus i Longyearbyen på grunn av rasfare. De evakuerte skal møte på Rabalder kafe på Kulturhuset.

Husene som skal evakueres er Vei 228 - nr 6 -16 og 15-21, vei 226 nr 10, 12 og 31 til og med 37 og vei 222 nr 5-17. Det er den øverste husrekka mot fjellsiden der raset gikk. I tillegg skal det gamle sykehuset evakueres, skriver Sysselmannen i en oppdatering på sine nettsider.

I 16.30 blir det klart at også Vei 230 nr. 29 til 39 og hele Nybyen skal evakueres. Veien opp er dessuten stengt, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til Svalbardposten.

Om lag 100 personer deltok i redningsarbeidet etter skredet som gikk fra Sukkertoppen lørdag formiddag og rammet ti hus.

En mann i 40-åra er bekreftet omkommet. Fem voksne har fått behandling for lettere skader. Sykehuset har fått inn fire barn, derav to alvorlig skadde.

I løpet av ettermiddagen vil det bli tatt en avgjørelse på om noen av de skadde skal evakueres til fastlandet, opplyser UNN.

Rasutsatt
Det store flakskredet over bebyggelsen er godt synlig.

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Til kamp mot forsikringskrav

Reiselivsnæringen mener praksisen er urimelig.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!