Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Evakuerer hele Nybyen og stenger veien

Flere hus i området evakueres nå på grunn av rasfaren. FOTO: Geir Barstein

Snøskredet:

Evakuerer hele Nybyen og stenger veien

Sysselmannen utvider evakueringssonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2015 kl 19:05

Sysselmannen har bestemt å evakuere flere hus i Longyearbyen på grunn av rasfare. De evakuerte skal møte på Rabalder kafe på Kulturhuset.

Husene som skal evakueres er Vei 228 - nr 6 -16 og 15-21, vei 226 nr 10, 12 og 31 til og med 37 og vei 222 nr 5-17. Det er den øverste husrekka mot fjellsiden der raset gikk. I tillegg skal det gamle sykehuset evakueres, skriver Sysselmannen i en oppdatering på sine nettsider.

I 16.30 blir det klart at også Vei 230 nr. 29 til 39 og hele Nybyen skal evakueres. Veien opp er dessuten stengt, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til Svalbardposten.

Om lag 100 personer deltok i redningsarbeidet etter skredet som gikk fra Sukkertoppen lørdag formiddag og rammet ti hus.

En mann i 40-åra er bekreftet omkommet. Fem voksne har fått behandling for lettere skader. Sykehuset har fått inn fire barn, derav to alvorlig skadde.

I løpet av ettermiddagen vil det bli tatt en avgjørelse på om noen av de skadde skal evakueres til fastlandet, opplyser UNN.

Rasutsatt
Det store flakskredet over bebyggelsen er godt synlig.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!