Evakuerer 15 nye husstander

Bård Heitmann og familien er evakuert fra Gruvedalen. Han synes det er greit at det blir tatt forholdsregler.

Familien på fem er evakuert fra Gruvedalen. Fra venstre, Sara(15) og Andreas(5), Bård Heitmann med yngstemann Torje på armen og Maria Melbøe.
Publisert
Sissel Hultgren, Ann Kristin Marumsrud og Vigdis Jensen.

Disse leilighetene blir evakuert

Gruvedalen, 232.522, 232.524, 232.526, 232.528, 232.530, 232.532, 232.534, 232.536. 232.538, 232.540, 232.542, 232.544.

Familien på fem er innom Rabalder for registrering, men har ordnet seg et sted å bo for natten.

– Jeg har faktisk tenkt på muligheten for at dette kunne skje når man ser skråningen opp mot Sukkertoppen der det er mye løs masse, sier trebarnspappaen.

Sprekker
Sprekkdannelser i skråningen overfor husene øverst i Gruvedalen gjør at boligene nå evakueres.

– Det er på bakgrunn av faglige råd fra skredekspertise at vi har besluttet å evakuere beboerne i disse leilighetene fram til grunnen har stabilisert seg, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Melding om evakueringen ble lagt ut på Sysselmannen sine sider rett etter klokken fire. Beboerne skal være evakuert innen klokken 18.

Boligkontor
Sissel Hultgren er leder for krisesekretariatet som nå også er boligkontor. Sammen med Vigdis Jensen og Ann Kristin Marumsrud sitter hun klar for å ta imot de evakuerte på Rabalder, og hjelpe til med å finne boliger.

– Folk ordner seg stort sett selv her. Jeg vil gi ros til alle de som åpner hjemmene sine for venner og naboer som er evakuert, og til de som ordner opp på egenhånd. Dette har vært helt avgjørende for at dette har gått så greit, sier Hultgren.

Hun forteller at turistbransjen har klart å ordne opp for sine gjester og at de løser det meste selv.

Det vil være oppholds- og ferdselsforbud i området så lenge evakueringen varer.

Stenger vei
Under uværet det siste døgnet har havet erodert bort betydelige landmasser langs en veistrekning på til sammen omtrent 500 meter på Vestpynten. Over store deler av strekningen går bruddkanten helt inntil veien. Store Norske har, i samråd med Longyearbyen lokalstyre, besluttet å stenge denne veistrekningen inntil en erosjonsfaglig vurdering foreligger.

Powered by Labrador CMS