Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterlyser skoleplass-info

Etterlysning: Signe Mørk ønsket seg noen i Longyearbyen sommerstid som har oversikt over hvem som har takket ja og nei til skoleplassene i den videregående skolen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Etterlyser skoleplass-info

Signe Mørk fikk ikke svar noe sted på om sønnen fikk skoleplass i Longyearbyen. Da hun henvendte seg til Svalbardposten, tok det hele en uventet vending.

– Jeg skulle ønske det var noen på skolen som har oversikt over hvem som har svart ja og nei, sier Signe Mørk.

Hun er mor til en gutt som er ferdig med førsteåret på teknikk og industriell produksjon (Tip), og som gjerne vil fortsette. Rett før skoleslutt i juni fikk han beskjed om at han var havnet på venteliste i Longyearbyen, men kommet inn i Tromsø. Siden har ikke familien hørt noe.

– Jeg har ringt til både skolen og lokalstyret, men ingen kan svare før 5. august. Det synes jeg er altfor seint, sier hun.

Sønnen vil aller helst gå på skole i Longyearbyen, og familien har i det lengste håpet på en beskjed om at han har kommet inn. Men så lenge det er stille på den fronten, har de motvillig begynt å se etter hybel i Tromsø. Men de vil ikke slå til før de har fått endelig avklart hvilken skole han kommer inn på.

– Hvis han ikke kommer inn i Longyearbyen, kommer vi sist i køen på boligmarkedet i Tromsø. Det kan bli ekstra vanskelig for oss siden det ikke er alle som vil ha en 16-åring boende hos seg, sier Mørk.


Tilgjengelig på ferie

Leder i Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen, blir overrasket når Svalbardposten ringer.

– Jeg har gitt beskjed til resepsjonen om at hvis noen lurer på dette med ventelister, kan de ta kontakt med meg, sier hun.

– Men du er jo på ferie?

– Ja, men jeg har gitt beskjed om at det bare er å be folk ringe meg på mobilen. Det er flere ting som har blitt ordnet i løpet av ferien i år. Det er små forhold her i Longyearbyen, så vi må være litt fleksible, sier hun.

Når hun får vite hva saken gjelder, sier hun følgende:

– Det jeg kan si er at jeg har fått muntlig beskjed om at én elev har sagt fra seg plassen på Tip-linja. Men jeg ba om å få det skriftlig for å være helt sikker, og det har drøyd litt på grunn av ferie. Planen er å ringe gutten på ventelista så fort det kommer, sier Ellingsen.

Etter det Svalbardposten erfarer, får sønnen til Mørk tilbud om plass fra høsten av.


Klump i halsen

Når Svalbardposten ringer tilbake til Signe Mørk med disse opplysningene, blir det først stille i røret en liten stund.

– Det høres jo veldig bra ut. Nå får jeg klump i halsen og tårene renner. Dette var en god beskjed å få. Nå kan vi senke skuldrene, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!