Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterlyser skoleplass-info

Etterlysning: Signe Mørk ønsket seg noen i Longyearbyen sommerstid som har oversikt over hvem som har takket ja og nei til skoleplassene i den videregående skolen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Etterlyser skoleplass-info

Signe Mørk fikk ikke svar noe sted på om sønnen fikk skoleplass i Longyearbyen. Da hun henvendte seg til Svalbardposten, tok det hele en uventet vending.

– Jeg skulle ønske det var noen på skolen som har oversikt over hvem som har svart ja og nei, sier Signe Mørk.

Hun er mor til en gutt som er ferdig med førsteåret på teknikk og industriell produksjon (Tip), og som gjerne vil fortsette. Rett før skoleslutt i juni fikk han beskjed om at han var havnet på venteliste i Longyearbyen, men kommet inn i Tromsø. Siden har ikke familien hørt noe.

– Jeg har ringt til både skolen og lokalstyret, men ingen kan svare før 5. august. Det synes jeg er altfor seint, sier hun.

Sønnen vil aller helst gå på skole i Longyearbyen, og familien har i det lengste håpet på en beskjed om at han har kommet inn. Men så lenge det er stille på den fronten, har de motvillig begynt å se etter hybel i Tromsø. Men de vil ikke slå til før de har fått endelig avklart hvilken skole han kommer inn på.

– Hvis han ikke kommer inn i Longyearbyen, kommer vi sist i køen på boligmarkedet i Tromsø. Det kan bli ekstra vanskelig for oss siden det ikke er alle som vil ha en 16-åring boende hos seg, sier Mørk.


Tilgjengelig på ferie

Leder i Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen, blir overrasket når Svalbardposten ringer.

– Jeg har gitt beskjed til resepsjonen om at hvis noen lurer på dette med ventelister, kan de ta kontakt med meg, sier hun.

– Men du er jo på ferie?

– Ja, men jeg har gitt beskjed om at det bare er å be folk ringe meg på mobilen. Det er flere ting som har blitt ordnet i løpet av ferien i år. Det er små forhold her i Longyearbyen, så vi må være litt fleksible, sier hun.

Når hun får vite hva saken gjelder, sier hun følgende:

– Det jeg kan si er at jeg har fått muntlig beskjed om at én elev har sagt fra seg plassen på Tip-linja. Men jeg ba om å få det skriftlig for å være helt sikker, og det har drøyd litt på grunn av ferie. Planen er å ringe gutten på ventelista så fort det kommer, sier Ellingsen.

Etter det Svalbardposten erfarer, får sønnen til Mørk tilbud om plass fra høsten av.


Klump i halsen

Når Svalbardposten ringer tilbake til Signe Mørk med disse opplysningene, blir det først stille i røret en liten stund.

– Det høres jo veldig bra ut. Nå får jeg klump i halsen og tårene renner. Dette var en god beskjed å få. Nå kan vi senke skuldrene, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!