Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterlyser eieren

Paller og rivingsmaterialer ligger dumpet på stranda på Hotellneset. FOTO: Sysselmannen

Sysselmannen ønsker tips:

Etterlyser eieren

Politiet ønsker tips om søppeldumping.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2015 kl 16:54

Søppelet, som består av paller og rivingsmaterialer, ble trolig dumpet på stranda på Hotellneset en gang tirsdag ettermiddag eller tidlig kveld.

– Noen har tatt seg til rette, rygget en bil ned på stranda og kastet det, sier sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen til Svalbardposten, og sier at de ønsker tips i saken.

– Nå får vedkommende som har gjort dette muligheten til å rydde opp etter seg. Hvis det ikke skjer, oppretter vi sak. Vi har funnet noen papirer vi skal sjekke nærmere, og hvis noen har informasjon ønsker vi at de tar kontakt, sier han.

Søppelet ble kastet like ved naustet til Johan Sletten.

– Jeg oppdaget det på tirsdag, at noen har tømt et lass med dritt to meter fra inngangsdøra til naustet mitt. Jeg synes ikke at man skal gjøre sånn, sier Sletten.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!