Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterforsker skuterkollisjon

Skuteren til Heidi Urdshals var en splitter ny Yamaha. Skadene vil koste rundt 25.000 kroner å få reparert. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Etterforsker skuterkollisjon

En skuterkollisjon mellom en sysselmannsbetjent og Heidi Urdshals fra Longyearbyen skal etterforskes av et annet politidistrikt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Heidi Urdshals var forrige fredag på en kort prøvetur med en ny skuter hun hadde kjøpt fra Ingeniør G. Paulsen. Da hun kom til hundegården gjorde hun en høyresving for å kjøre tilbake, og kolliderte med en sysselmannsbetjent som var kommet opp på siden av henne for å kontrollere om hun kjørte med hjelm.
– Hensikten var å kjøre opp på siden og gi henne et stoppsignal for kontroll. Hun gjorde en sving og kjørte inn i sleden til tjenestemannen, forteller sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
Urdshals hadde imidlertid på seg en liten letthjelm utenpå en skinnlue.

Føler seg uskyldig
Skuteren hennes veltet og fikk skader i vindskjermen, på den ene skien og på motorlokket. Ifølge IGP vil det koste rundt 25.000 kroner å få skuteren tilbake i samme stand som den var. Etter det Svalbardposten erfarer fikk Urdshals brist i et ribbein og ble kraftig forslått.
Hun vil ikke kommentere det som skjedde, bortsett fra at hun føler seg uskyldig. Hun forteller at hun ikke så betjenten før hun svingte, selv om hun så i speilet.
– Han prøvde å ta meg igjen. Selv om jeg kolliderte med sleden hans føler jeg ingen skyld i dette, sier hun.
Hun setter også et spørsmålstegn ved hvor langt Sysselmannen bør gå for å håndheve hjelmpåbudet.
– Bør man egentlig sette av gårde etter noen på en slik måte uansett? Gudskjelov hadde jeg hjelm, det priser jeg meg lykkelig for, sier Urdshals.

Prioritert sak
Sysselmannen har laget en undersøkelsessak av hendelsen som skal sendes til statsadvokatene i Troms og Finnmark.
– Politiavdelingen samler de dokumentene som finnes og lager en rapport som vi sender, men vi tar ikke avhør av noen impliserte. Statsadvokatene skal velge et passende politidistrikt som skal etterforske saken, og da blir vitneforklaring neste ledd, sier Tombre.
Det er assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold som skal sende over saken, noe hun sier vil skje i løpet av kort tid.
– Det er en prioritert sak, sier Løvold.

Vanlig metode
Ulykker med personskade skal alltid etterforskes av politiet. Sysselmannen ønsket ifølge Tombre uansett at et annet politidistrikt skulle etterforske kollisjonen fordi en sysselmannsbetjent var innblandet.
– Når politiet selv er part i saken er det redelig at noen andre ser på den. Da blir det ingen tvil om at vi ikke ønsker å feie den under teppet, sier Tombre.
Han vil ikke ta noen stilling til det som skjedde, verken foranledningen eller måten kontrollen ble gjort på.
– Dette er en vanlig måte å gjøre det på, sier Tombre.
– Kan kollisjonen føre til at dere gjør noen endringer på hvordan dere utfører slike kontroller?
– Vi får se hva som kommer fram i etterforskningen og får ta evalueringen i etterkant. Etterforskningen vil avdekke om en eller begge er å klandre, og inntil videre får ikke hendelsen noen konsekvenser for noen av dem.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!