Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterforsker skuterkollisjon

Skuteren til Heidi Urdshals var en splitter ny Yamaha. Skadene vil koste rundt 25.000 kroner å få reparert. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Etterforsker skuterkollisjon

En skuterkollisjon mellom en sysselmannsbetjent og Heidi Urdshals fra Longyearbyen skal etterforskes av et annet politidistrikt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Heidi Urdshals var forrige fredag på en kort prøvetur med en ny skuter hun hadde kjøpt fra Ingeniør G. Paulsen. Da hun kom til hundegården gjorde hun en høyresving for å kjøre tilbake, og kolliderte med en sysselmannsbetjent som var kommet opp på siden av henne for å kontrollere om hun kjørte med hjelm.
– Hensikten var å kjøre opp på siden og gi henne et stoppsignal for kontroll. Hun gjorde en sving og kjørte inn i sleden til tjenestemannen, forteller sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
Urdshals hadde imidlertid på seg en liten letthjelm utenpå en skinnlue.

Føler seg uskyldig
Skuteren hennes veltet og fikk skader i vindskjermen, på den ene skien og på motorlokket. Ifølge IGP vil det koste rundt 25.000 kroner å få skuteren tilbake i samme stand som den var. Etter det Svalbardposten erfarer fikk Urdshals brist i et ribbein og ble kraftig forslått.
Hun vil ikke kommentere det som skjedde, bortsett fra at hun føler seg uskyldig. Hun forteller at hun ikke så betjenten før hun svingte, selv om hun så i speilet.
– Han prøvde å ta meg igjen. Selv om jeg kolliderte med sleden hans føler jeg ingen skyld i dette, sier hun.
Hun setter også et spørsmålstegn ved hvor langt Sysselmannen bør gå for å håndheve hjelmpåbudet.
– Bør man egentlig sette av gårde etter noen på en slik måte uansett? Gudskjelov hadde jeg hjelm, det priser jeg meg lykkelig for, sier Urdshals.

Prioritert sak
Sysselmannen har laget en undersøkelsessak av hendelsen som skal sendes til statsadvokatene i Troms og Finnmark.
– Politiavdelingen samler de dokumentene som finnes og lager en rapport som vi sender, men vi tar ikke avhør av noen impliserte. Statsadvokatene skal velge et passende politidistrikt som skal etterforske saken, og da blir vitneforklaring neste ledd, sier Tombre.
Det er assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold som skal sende over saken, noe hun sier vil skje i løpet av kort tid.
– Det er en prioritert sak, sier Løvold.

Vanlig metode
Ulykker med personskade skal alltid etterforskes av politiet. Sysselmannen ønsket ifølge Tombre uansett at et annet politidistrikt skulle etterforske kollisjonen fordi en sysselmannsbetjent var innblandet.
– Når politiet selv er part i saken er det redelig at noen andre ser på den. Da blir det ingen tvil om at vi ikke ønsker å feie den under teppet, sier Tombre.
Han vil ikke ta noen stilling til det som skjedde, verken foranledningen eller måten kontrollen ble gjort på.
– Dette er en vanlig måte å gjøre det på, sier Tombre.
– Kan kollisjonen føre til at dere gjør noen endringer på hvordan dere utfører slike kontroller?
– Vi får se hva som kommer fram i etterforskningen og får ta evalueringen i etterkant. Etterforskningen vil avdekke om en eller begge er å klandre, og inntil videre får ikke hendelsen noen konsekvenser for noen av dem.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!