Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterforsker isbjørndrap

En ti år gammel hannbjørn ble skadeskutt i Hyttevika denne måneden. FOTO: Svein Olav Grini/Sysselmannen

Etterforsker isbjørndrap

Sysselmannen reiste til Hyttevika i dag for å prøve å finne ut hva som skjedde da en isbjørn ble skadeskutt i forrige uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2010 kl 16:58

Sysselmannen reiste til Hyttevika i dag for å prøve å finne ut hva som skjedde da en isbjørn ble skadeskutt i forrige uke.

Mandag i forrige uke fikk Sysselmannen melding om en skadd eller syk isbjørn i nærheten av Hyttevika. Da de dro til stedet dagen etter, fant de bjørnen død. Ved senere undersøkelser viste det seg at bjørnen var blitt skadeskutt med en hagle. 

Undersøkelser

Sysselmannen har senere avhørt blant annet sju forskere som holder til i området. I dag dro de ut for å se om de kunne finne ut mer om hva som hadde skjedd ved å undersøke området bjørnen ble funnet.

– Vi er nede i Hyttevika igjen i dag for å jobbe videre med saken, bekrefter sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Han vil ikke si om Sysselmannen har noen teorier om hva som har skjedd.

– Vi må se på resultatet fra i dag. Vi etterforsker fremdeles, og har ingen konklusjoner ennå, men er optimistiske til at vi kommer i mål, sier Andreassen.

Skadeskutt i to uker

Etter å ha konferert med en patolog og spesialist på rovdyr har Sysselmannen slått fast at isbjørnen har levd lenger etter skadeskuddet enn tidligere antatt.

– Det ble sagt litt for bombastisk at den hadde levd omtrent et døgn, men nå kan vi ikke se bort fra at bjørnen kan ha levd i 12-14 dager med skuddskaden, sier Andreassen.

Det betyr at politiet har måttet utvide tidsrommet for når hendelsen skjedde.

– Har dere fått tak i alle vitner?

– Det er vi ikke sikre på, særlig ikke siden tidsrommet er blitt større. Vi går bredt ut og ber om opplysninger, sier Andreassen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!