Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ett skritt nærmere 100 nye boliger

Nytt utseende for Gruvedalen: I delplanen for Gruvedalen er det tegnet inn forslag til fortetting. De lyse husene er nye hus, de mørke er eksisterende. Store Norske åpner for at flere aktører kan være med og bygge ut området. FOTO: LPO Arkitekter

Ett skritt nærmere 100 nye boliger

Store Norske vil fortette Gruvedalen.

Tekst:

Publisert:

En revidert delplan for Gruvedalen er nå ute på høring. Frist for å komme med merknader er 1. februar.

– Vi er fornøyd med at delplanen nå er ute på høring, og håper på en god progresjon videre i planarbeidet, sier eiendoms- og forvaltningssjef Sveinung Lystrup Thesen i Store Norske.

Store Norske legger opp til en variert boligmasse, både små og store leiligheter, for å håndtere det skiftende behovet i Longyearbyen.

– Om vi gjennomfører planen slik vi har den nå, blir det plass til rundt 100 nye boliger, uttalte Arvid R. Ruud i LPO Arkitekter til Svalbardposten i mai.

Delplanen gjelder for Gruvedalen helt øst til vanntårnet. Et område øst for dette igjen er også regulert til boligbygging, men det er ikke utarbeidet noe delplan for dette ennå.

Skuterparking under hus
Siden planen fortsatt er ute på høring, er det ikke tatt stilling til hvem som skal bygge. Thesen sier at Store Norske ikke har tatt stilling til om de skal stå for noe av utbyggingen i Gruvedalen selv, men at de vurderer det.

– Hvis delplanen blir i tråd med det vi foreslår, er det rom for betydelig utbygging, og vi ser det som naturlig at flere aktører kan ta del i utviklingen av området, sier Thesen.

Et uortodoks forslag i den opprinnelige delplanen var at biler og snøskutere skal parkeres under husene. I dag må snøskutere parkeres ti meter fra boliger på grunn av brannfare. I en rapport fra konsulentselskapet Sweco blir det konkludert med at det ikke vil være større risiko å parkere snøskutere enn biler under husene. Hvis forslaget blir vedtatt, vil det sannsynligvis skape presedens for fremtidige byggeprosjekter.

Fjernvarmekapasitet
Miljø- og næringsutvalget krevde i april utfyllende opplysninger om prosjektet, blant annet opplysninger om kapasiteten på strøm og fjernvarme. I den reviderte delplanen skriver Store Norske at energiverket går god for at kapasiteten på strøm og fjernvarme er god nok, eller kan bli det med enkle grep.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!