Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et sikkert vårtegn

Sjøsatt: Flytebryggene kommer på plass, én etter én. Svenn Are Johansen og de andre i To-takteren kan erklære småbåtsesongen for åpnet. FOTO: Eirik Palm

Et sikkert vårtegn

Nå er det klart: Båt-sesongen er i gang.

Tekst:

Publisert:

Rundt 50 stykker var i sving lørdag for å få på plass flytebryggene til To-takteren. 130 plasser ble satt ut av ivrige medlemmer som sto på hele helga.

Stiller
– Det er viktig velferd å komme seg på sjøen. Båtfolket og medlemmene er flinke ti lå stille opp. All ære til dem, sier Svenn Are Johansen, som har vært leder i foreningen i to år inntil han i februar fikk avløsning.

Da Svalbardposten var ved småbåthavna på ettermiddagen, var han i ferd med å fortøye elementene så de flyter stabilt. På land sørget folk og maskiner for å få de siste elementene sjøsatt.

– Da jeg begynte i 2006, var det fem brygger og vel 90 plasser, forteller Johansen og ramser opp flere selskaper og institusjoner som stiller med utstyr når det trengs. Som loppaværing fra Øksfjord var det også naturlig å skaffe seg båt så snart som mulig da han kom opp i 2006.

En annen finnmarking er Tore Hoem fra Lakselv i Pors-anger. Nå har det blitt vanlig med stort oppmøte. Det er ikke så mange andre valg om småbåthavna skal bli klar. I tillegg står noen på venteliste for å få kaiplass.

– Det var for så vidt vanlig oppmøte i stordugnaden, fastslår den nye lederen i To-takteren.

Spuntet
I medlemsregisteret teller foreningen 233 medlemmer og 14 bedrifter, og det merkes når det skal gjøres noe. I forkant er det satt opp nye spuntvegger for å hindre erosjon, og nå gjenstår de siste 30-40 metrene mot kullkaia. Det er nødvendig, for sjøen spiser seg innover.

– Nå er det bare å få ut båten, men det er også mange som venter med å sette den ut til etter ferien, sieer Hoem.

Enkelte langturer blir det, men de fleste båtturene i sommer blir i Isfjorden.

Dugnadshelga ble avsluttet med en samling og gjennomgang om sikkerhet og nødsituasjoner sammen med mannskap fra redningshelikopteret, og demonstrasjon av redning til havs med helikopter.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!