Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et sikkert vårtegn

Sjøsatt: Flytebryggene kommer på plass, én etter én. Svenn Are Johansen og de andre i To-takteren kan erklære småbåtsesongen for åpnet. FOTO: Eirik Palm

Et sikkert vårtegn

Nå er det klart: Båt-sesongen er i gang.

Rundt 50 stykker var i sving lørdag for å få på plass flytebryggene til To-takteren. 130 plasser ble satt ut av ivrige medlemmer som sto på hele helga.

Stiller
– Det er viktig velferd å komme seg på sjøen. Båtfolket og medlemmene er flinke ti lå stille opp. All ære til dem, sier Svenn Are Johansen, som har vært leder i foreningen i to år inntil han i februar fikk avløsning.

Da Svalbardposten var ved småbåthavna på ettermiddagen, var han i ferd med å fortøye elementene så de flyter stabilt. På land sørget folk og maskiner for å få de siste elementene sjøsatt.

– Da jeg begynte i 2006, var det fem brygger og vel 90 plasser, forteller Johansen og ramser opp flere selskaper og institusjoner som stiller med utstyr når det trengs. Som loppaværing fra Øksfjord var det også naturlig å skaffe seg båt så snart som mulig da han kom opp i 2006.

En annen finnmarking er Tore Hoem fra Lakselv i Pors-anger. Nå har det blitt vanlig med stort oppmøte. Det er ikke så mange andre valg om småbåthavna skal bli klar. I tillegg står noen på venteliste for å få kaiplass.

– Det var for så vidt vanlig oppmøte i stordugnaden, fastslår den nye lederen i To-takteren.

Spuntet
I medlemsregisteret teller foreningen 233 medlemmer og 14 bedrifter, og det merkes når det skal gjøres noe. I forkant er det satt opp nye spuntvegger for å hindre erosjon, og nå gjenstår de siste 30-40 metrene mot kullkaia. Det er nødvendig, for sjøen spiser seg innover.

– Nå er det bare å få ut båten, men det er også mange som venter med å sette den ut til etter ferien, sieer Hoem.

Enkelte langturer blir det, men de fleste båtturene i sommer blir i Isfjorden.

Dugnadshelga ble avsluttet med en samling og gjennomgang om sikkerhet og nødsituasjoner sammen med mannskap fra redningshelikopteret, og demonstrasjon av redning til havs med helikopter.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!