Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Esso Norge og Kings Bay enige

Det blir lys og varme i Ny-Ålesund også denne vinteren, etter at Esso Norge og Kings Bay er blitt enige. Kings Bay er nå formelt eier av tankanlegget i Ny-Ålesund. FOTO: Linda Bakken

Esso Norge og Kings Bay enige

Kings Bay overtar tank­anlegget for diesel i Ny-Ålesund etter lang tids krangel med Esso Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2010 kl 09:00

Konflikten mellom Esso Norge og Kings Bay, som eier og driver Ny-Ålesund, truet en tid med å mørklegge forskningslandsbyen. Nå er partene blitt enige om at Kings Bay overtar tankanlegget, og får 500.000 kroner i kompensasjon.

Konflikten ble utløst av et pålegg til Esso Norge, som eier av tankanlegget, fra Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif) om å sikre tankanlegget. Esso Norge tilbød anlegget til Kings Bay, som krevde 3,5 millioner kroner i kompensasjon, fordi pålegget fra Klif vil koste flere millioner kroner.

Fristen for å etterkomme pålegget er satt til slutten av denne måned. Esso Norge truet med å tømme og fjerne dieseltankene om Kings Bay ikke bøyde av og godtok tilbudet. I så fall ville Ny-Ålesund blitt mørklagt.

Godtok tilbud

Styreformann Knut Ore i Kings Bay sier at siste tilbud fra Esso Norge var en kompensasjon på én million kroner, mot at de fikk levere vinterdiesel til Ny-Ålesund. Frakten alene var satt til 850.000 kroner for dieselen.

– Statoil skal ha 250.000 kroner for samme jobben. Da sa vi at vi tar 500.000 kroner og ut med Esso Norge. Med det er en tung og vanskelig sak nå løst og ute av verden, sier Ore.

Avtalen om overtakelsen av tankanlegget ble undertegnet forrige fredag. Ifølge Knut Ore har Kings Bay fått signaler fra Klif om en utsettelse av pålegget til neste høst.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!