Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Esso Norge og Kings Bay enige

Det blir lys og varme i Ny-Ålesund også denne vinteren, etter at Esso Norge og Kings Bay er blitt enige. Kings Bay er nå formelt eier av tankanlegget i Ny-Ålesund. FOTO: Linda Bakken

Esso Norge og Kings Bay enige

Kings Bay overtar tank­anlegget for diesel i Ny-Ålesund etter lang tids krangel med Esso Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2010 kl 09:00

Konflikten mellom Esso Norge og Kings Bay, som eier og driver Ny-Ålesund, truet en tid med å mørklegge forskningslandsbyen. Nå er partene blitt enige om at Kings Bay overtar tankanlegget, og får 500.000 kroner i kompensasjon.

Konflikten ble utløst av et pålegg til Esso Norge, som eier av tankanlegget, fra Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif) om å sikre tankanlegget. Esso Norge tilbød anlegget til Kings Bay, som krevde 3,5 millioner kroner i kompensasjon, fordi pålegget fra Klif vil koste flere millioner kroner.

Fristen for å etterkomme pålegget er satt til slutten av denne måned. Esso Norge truet med å tømme og fjerne dieseltankene om Kings Bay ikke bøyde av og godtok tilbudet. I så fall ville Ny-Ålesund blitt mørklagt.

Godtok tilbud

Styreformann Knut Ore i Kings Bay sier at siste tilbud fra Esso Norge var en kompensasjon på én million kroner, mot at de fikk levere vinterdiesel til Ny-Ålesund. Frakten alene var satt til 850.000 kroner for dieselen.

– Statoil skal ha 250.000 kroner for samme jobben. Da sa vi at vi tar 500.000 kroner og ut med Esso Norge. Med det er en tung og vanskelig sak nå løst og ute av verden, sier Ore.

Avtalen om overtakelsen av tankanlegget ble undertegnet forrige fredag. Ifølge Knut Ore har Kings Bay fått signaler fra Klif om en utsettelse av pålegget til neste høst.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!