Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Erkjenner seg ikke skyldig

 

Erkjenner seg ikke skyldig

Driftsingeniør Bjørn Fjukstad mener omlegging av ventilasjon var årsaken til dødsulykken i Svea Nord-gruva sommeren 2005.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da rettssaken mot Bjørn Fjukstad startet i Nord-Troms tingrett i dag, erkjente han seg ikke skyldig. I stedet la han vekt på at området der 34 år gamle Frank Wiggo Karlsen omkom sommeren 2005 ikke var ventilert eller fysisk avsperret. I henhold til sikkerhetsforskriften for kullgruvedrift skal et driftsområde ved omlegging ventileres eller avsperres dersom det har dårlig luftkvalitet. Ifølge Fjukstad ble ikke dette gjort, og ansvaret mener han ligger på gruvesjefen.

Mange følger saken
Fjukstad har vært gjennom første del av sin forklaring og fortsatte nå klokken 13. Til stede i retten er også blant andre Ester Knutsen, Anita Johansen, Gudmund Vangberg og Sveinung Lystrup Thesen. Fjukstad er tiltalt for overtredelse av Arbeidsmiljøloven «for som arbeidstaker forsettlig eller grovt uaktsomt å ha overtrådt bestemmelser eller pålegg gitt i eller i medhold av denne lov», som det står i tiltalebeslutningen.

Svalbardposten dekker saken fra Tromsø og vil komme med daglige oppdateringer fra rettsalen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!