Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Erik (11) spilte i «sin» barnehage

Barna i Kullungen klapper med når Erik Ekeblad Eggenfellner trommer i vei. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Erik (11) spilte i «sin» barnehage

For seks år siden var han én av mange barn. Forrige uke var Erik Ekeblad Eggenfellner stjernen i Kullungen.

– Og i midten sitter Erik. Han har gått i barnehagen her før, sier gitarist Bjørn Anders Nymoen når han introduserer bandet for barna i Kullungen.

Det er jazzfestival, og Nymoen og makkeren Finn Sletten er på barnehageturné i Longyearbyen. Under vorspielet noen dager tidligere, fikk de høre Erik Ekeblad Eggenfellner tromme i vei. Dermed spurte de om han ville være med i barnehagene.

– Jeg har kjent Erik siden han var to år gammel og lå i en vogn og fant på egne sanger. Det er kjempegøy å se at han fortsetter å utvikle det, sier Nymoen.

Alle barnehagene

Den første barnehagekonserten ble holdt i fjor, men da var det bare Longyearbyen barnehage som fikk nyte godt av kunsten. Tiltaket var så populært at musikerne ble invitert på ny i år, men da måtte de love å besøke alle barnehagene.

– Har har jeg en tidsmaskin, sier Nymoen, og ser ut over de femten barna som har samlet seg.

– En tissemaskin? kommer det fra en gutt.

Nymoen ler godt og viser fram den hvite boksen som mikrofonen er plugget i. Med den kan han sende stemmen sin mange år tilbake i tid, hevder han. Han trykker på en knapp, og plutselig er stemmen lys og barnlig. Ungene ler og klapper.

Rar kasse

En av de små gutta forteller at han kan en sang på samisk, og lurer på om det ikke er rom for å ta den som allsang. Nymoen slår en G og sier at det kan de selvfølgelig gjøre, men personalet febrilsk leter etter et ark med tekstene på.

Så synger de «Bæ, bæ lille lam» og «Fader Jakob» på samisk mens Erik trommer med. Alle lurer på hva for en rar kasse Erik spiller på.

– Det er en kasse som man kan sitte på og tromme, og så blir det fin lyd, sier elleveåringen.

Han har bare traktert den i litt over ett år, men trommer har han spilt siden han var like liten som de små krabatene som virrer rundt beina hans.

– Det var veldig bra og gøy å være tilbake, sier han etter konserten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!