Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Er dette byens nye fotoobjekt?

Isbjørnskiltene kan heretter få hard konkurranse fra de nye stedsnavnsskiltene. FOTO: Anders Fjellestad

Er dette byens nye fotoobjekt?

Longyearbyen har fått nye veiskilt - omsider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2012 kl 16:46

I fjor høst ble det innført en ny skiltplan for Longyearbyen. Med den forsvant de særegne, kombinerte 50- og 30-soneskiltene. Nå er de erstattet av blå stedsnavnsskilt med teksten «Longyearbyen». Skiltene kom opp denne uka.

Turistmagneter

Dermed kan det se ut som om de populære isbjørnskiltene får konkurranse. Mange turister - og sikkert også en del fastboende - ønsker nok å bli foreviget med veiskiltet.

Skiltene skulle etter planen ha kommet opp før jul, men manglende levering, frost og nærliggende fiberkabler har utsatt arbeidene til nå. Omskiltingen gjøres for å følge skiltnormalene som gjelder på fastlandet. 

Nye fartsgrenser

I forbindelse med planen ble også 60-sona forlenget fra Svalbard Snøscooterutleie og forbi byhundegården. 50-sona mot flyplassen er forlenget forbi avkjøringen til Bykaia. I tillegg er det satt opp egne 30-sone-skilt. Disse gjelder kun for snøskutere innenfor bebyggelsen i Longyearbyen.

Blå fart

De blå skiltene skal ikke bare opplyse om stedsnavn. De er også fartssoneskilt.

– Navneskiltene markerer grensa for et tettsted. De angir også at høyeste tillatt

hastighet er 50 km/t, om ikke en annen hastighet er angitt, sa sysselmannsførstebetjent Per Andreassen da skiltplanen var klar før jul.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!