Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Er blitt enige

Det Jebsen-chartrede kullskipet «Baffin», med 33.000 tonn kull om bord var siste båt fra Svea sesongen 2006-2007. FOTO: Birger Amundsen

Er blitt enige

Store Norske og Kristian Jebsens Rederi har inngått forlik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2011 kl 07:00

– Vi har drøftet og forhandlet og er kommet til enighet. Det er bra for alle parter. Nå kan vi legge sakene bak oss og konsentrere oss om å utvikle selskapet, sier administrerende direktør Bjørn Arnestad i Store Norske.

7. desember i fjor avviklet Store Norske avtalen med Kristian Jebsens Rederi og deres underselskap, Polar Coal AS, med øyeblikkelig virkning. Polar Coal hadde frem til da hatt ansvaret for all kullfrakt fra Svea.

Store Norske begrunnet avviklingen med korrupsjonssiktelsen mot selskapet og at fraktavtalen var tvilsom.

Konflikt

Det oppsto en konflikt mellom de to selskapene og ledelsen i Kristian Jebsens Rederi gikk blant annet ut og påsto at Store Norske hadde drevet med utpressing. Store Norske var på sin side kritisk til hvordan Jebsens gikk ut i media. Saken skulle dermed opp i voldgiftsretten.

Arnestad forteller at Store Norske har forhandlet med Jebsens de siste 14 dagene. I dag, tirsdag, ble de enige om et forlik.

– Vi er svært fornøyd med at vi har klart å løse dette på en minnelig måte, sier Arnestad.

Jebsens skriver også i en pressemelding at de er fornøyde med at saken fant sin løsning i minnelighet.

Har overtatt

Siste skip fra Jebsens forlot utskipningsanlagget på Kapp Amsterdam 20. november i fjor. Nå er det rederiet Norden som har overtatt jobben med kullfrakt fra Svea. 1. august ankom den første båten fra rederiet Svea.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!