Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Enighet mellom LNS og Store Norske

Store Norske og Leonhard Nilsen & Sønner har satt strek for konflikten mellom selskapene. Med det er den to år lange striden slutt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2012 kl 15:23

– Å ha et normalisert forhold til Store Norske er utrolig viktig for at LNS skal lykkes med å utvikle strategien på Svalbard. Store Norske er en stor aktør med en rekke oppdrag og oppgaver de skal løse. Nå ser vi fram til å få lov til å være med på å regne på anbud, sier styreleder Bjørnar Olsen i datterselskapet LNS Spitsbergen (LNSS).

I likhet med Bjørnar Olsen er også administrerende direktør Per Andersson i Store Norske svært fornøyd med forliket mellom de to selskapene.

– Partene er blitt enige om å avstå fra alle videre krav. Det betyr at forholdet mellom Store Norske og LNS normaliseres, sier Andersson.

Krav og motkrav

Utgangspunktet for konflikten mellom Store Norske og LNS er korrupsjonssaken som begynte å rulle høsten 2010. Konflikten kullminerte med at LNSS ble sparket ut fra Svea, og at AF Gruppen overtok for nøyaktig ett år siden.

LNS mente oppsigelsen av uberettiget, og reiste voldgiftssak med krav om å få gjenoppta arbeidet i Svea, samt erstatning for økonomisk tap. Store Norske på sin side mente de hadde betalt for mye for arbeidet LNS hadde utført, og krevde tilbakebetaling.

60 millioner kroner

Forliksavtalen innebærer at alle krav og motkrav mellom partene er terminert.

«Det er dessuten avtalt at Store Norske kjøper LNS´ bygningsmasse og maskiner i Svea for 60 millioner kroner. Beløpet er høyere enn LNS´ bokførte verdi, men lavere enn hva det ville ha kostet Store Norske å gjenskaffe disse driftsmidlene, som er nødvendig for driften i Svea», skriver selskapene i en felles pressemelding.

Siste nytt i Nyheter

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

 
Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

– Over all forventning

Konserten i Gruve 3 lørdagskvelden ga 90.950 kroner til Tove Klaven som har vært på stamcellebehandling i Russland.

Varslet tidlig om skredfaren

Jan Otto Larsen ved Unis informerte flere ganger Longyearbyen lokalstyre (LL) om skredfaren i Lia og Nybyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!