Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Energiverket rustes opp

Ordner opp: Bydrift-sjef Marianne Aasen har mange prosjekter på gang for å sette Energiverket i stand etter brannen i fjor. FOTO: Monika Aaserud

Energiverket rustes opp

I løpet av sommeren har Energiverket fått en ny vegg og helt nytt tak. Viktige sikkerhetstiltak er også påbegynt.

Tekst:

Publisert:

Fredag 7. desember begynte det å brenne i Energiverket. Etter brannen fant eier Bydrift en rekke punkter som det var helt nødvendig å utbedre. Brannen avslørte at dersom det hadde blitt nødvendig å evakuere kontrollrommet på Energiverket, ville de ikke hatt mulighet til å styre reservekraftanlegget og overvåke fjernvarmen i byen. Situasjonen kunne da fort ha endt med at hele byen ble evakuert. Derfor jobber Bydrift nå med å få på plass en mulighet for å styre reservekraftanlegget, fyrhusene og 110-sentralen fra et annet sted.

– Vi fikk penger over revidert statsbudsjett, og vi er nå godt i gang med å få dette på plass, sier Bydrift-sjef Marianne Aasen.

Anbudsrunde startet
Et annet prosjekt Bydrift nå er i gang med er å få på plass digitale tegninger over bygget.

– En tredje viktig sak er å skifte ut slukkevannsrørene inne i bygget med rør som er av ikke-brennbart materialet, sier Aasen.

Det skal også kjøpes inn en brannbil med høyderedskap (lift), slik at brannvesenet kommer bedre til under slokningsarbeid.

– Vi åpnet anbudsrunden denne uken, og tar sikte på å få til anbudsbefaring i september, sier Bydrift-sjefen.

Nytt tak
Skadene etter brannen i fjor er nå rettet opp. En hel vegg er skiftet ut, og hele Energiverket har fått nytt tak.

– Det lå isopor i taket. Dette var lagt inn for å få riktig fall. Vi har i løpet av sommeren byttet hele taket, og byttet ut isoporen med et ikke-brennbart materialet, sier Marianne Aasen.

Arbeidet på Energiverket startet i juni og er utført av Sandmo & Svenkerud. Denne uken ferdigstilles jobben.

– Vi har i tillegg foretatt vedlikehold inne på Energiverket, som vi gjør hvert år. Vi håper å komme igang med å bytte ut panelveggene på innsiden av kjelene i løpet av høsten. Vi har også kjøpt inn fallsikringsutstyr, og gjennomført kursing i bruk av dette, supplert brannbekledningen og kjøpt inn nye hjelmer med feste for lykt, sier Bydrift-sjefen.

Nøkkelord

Se bildet større

Nytt tak: I løpet av sommeren er det lagt nytt tak på hele Energi-verket. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!