Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Energiverket rustes opp

Ordner opp: Bydrift-sjef Marianne Aasen har mange prosjekter på gang for å sette Energiverket i stand etter brannen i fjor. FOTO: Monika Aaserud

Energiverket rustes opp

I løpet av sommeren har Energiverket fått en ny vegg og helt nytt tak. Viktige sikkerhetstiltak er også påbegynt.

Fredag 7. desember begynte det å brenne i Energiverket. Etter brannen fant eier Bydrift en rekke punkter som det var helt nødvendig å utbedre. Brannen avslørte at dersom det hadde blitt nødvendig å evakuere kontrollrommet på Energiverket, ville de ikke hatt mulighet til å styre reservekraftanlegget og overvåke fjernvarmen i byen. Situasjonen kunne da fort ha endt med at hele byen ble evakuert. Derfor jobber Bydrift nå med å få på plass en mulighet for å styre reservekraftanlegget, fyrhusene og 110-sentralen fra et annet sted.

– Vi fikk penger over revidert statsbudsjett, og vi er nå godt i gang med å få dette på plass, sier Bydrift-sjef Marianne Aasen.

Anbudsrunde startet
Et annet prosjekt Bydrift nå er i gang med er å få på plass digitale tegninger over bygget.

– En tredje viktig sak er å skifte ut slukkevannsrørene inne i bygget med rør som er av ikke-brennbart materialet, sier Aasen.

Det skal også kjøpes inn en brannbil med høyderedskap (lift), slik at brannvesenet kommer bedre til under slokningsarbeid.

– Vi åpnet anbudsrunden denne uken, og tar sikte på å få til anbudsbefaring i september, sier Bydrift-sjefen.

Nytt tak
Skadene etter brannen i fjor er nå rettet opp. En hel vegg er skiftet ut, og hele Energiverket har fått nytt tak.

– Det lå isopor i taket. Dette var lagt inn for å få riktig fall. Vi har i løpet av sommeren byttet hele taket, og byttet ut isoporen med et ikke-brennbart materialet, sier Marianne Aasen.

Arbeidet på Energiverket startet i juni og er utført av Sandmo & Svenkerud. Denne uken ferdigstilles jobben.

– Vi har i tillegg foretatt vedlikehold inne på Energiverket, som vi gjør hvert år. Vi håper å komme igang med å bytte ut panelveggene på innsiden av kjelene i løpet av høsten. Vi har også kjøpt inn fallsikringsutstyr, og gjennomført kursing i bruk av dette, supplert brannbekledningen og kjøpt inn nye hjelmer med feste for lykt, sier Bydrift-sjefen.

Nøkkelord

Se bildet større

Nytt tak: I løpet av sommeren er det lagt nytt tak på hele Energi-verket. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!