Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Energiverket rustes opp

Ordner opp: Bydrift-sjef Marianne Aasen har mange prosjekter på gang for å sette Energiverket i stand etter brannen i fjor. FOTO: Monika Aaserud

Energiverket rustes opp

I løpet av sommeren har Energiverket fått en ny vegg og helt nytt tak. Viktige sikkerhetstiltak er også påbegynt.

Tekst:

Publisert:

Fredag 7. desember begynte det å brenne i Energiverket. Etter brannen fant eier Bydrift en rekke punkter som det var helt nødvendig å utbedre. Brannen avslørte at dersom det hadde blitt nødvendig å evakuere kontrollrommet på Energiverket, ville de ikke hatt mulighet til å styre reservekraftanlegget og overvåke fjernvarmen i byen. Situasjonen kunne da fort ha endt med at hele byen ble evakuert. Derfor jobber Bydrift nå med å få på plass en mulighet for å styre reservekraftanlegget, fyrhusene og 110-sentralen fra et annet sted.

– Vi fikk penger over revidert statsbudsjett, og vi er nå godt i gang med å få dette på plass, sier Bydrift-sjef Marianne Aasen.

Anbudsrunde startet
Et annet prosjekt Bydrift nå er i gang med er å få på plass digitale tegninger over bygget.

– En tredje viktig sak er å skifte ut slukkevannsrørene inne i bygget med rør som er av ikke-brennbart materialet, sier Aasen.

Det skal også kjøpes inn en brannbil med høyderedskap (lift), slik at brannvesenet kommer bedre til under slokningsarbeid.

– Vi åpnet anbudsrunden denne uken, og tar sikte på å få til anbudsbefaring i september, sier Bydrift-sjefen.

Nytt tak
Skadene etter brannen i fjor er nå rettet opp. En hel vegg er skiftet ut, og hele Energiverket har fått nytt tak.

– Det lå isopor i taket. Dette var lagt inn for å få riktig fall. Vi har i løpet av sommeren byttet hele taket, og byttet ut isoporen med et ikke-brennbart materialet, sier Marianne Aasen.

Arbeidet på Energiverket startet i juni og er utført av Sandmo & Svenkerud. Denne uken ferdigstilles jobben.

– Vi har i tillegg foretatt vedlikehold inne på Energiverket, som vi gjør hvert år. Vi håper å komme igang med å bytte ut panelveggene på innsiden av kjelene i løpet av høsten. Vi har også kjøpt inn fallsikringsutstyr, og gjennomført kursing i bruk av dette, supplert brannbekledningen og kjøpt inn nye hjelmer med feste for lykt, sier Bydrift-sjefen.

Nøkkelord

Se bildet større

Nytt tak: I løpet av sommeren er det lagt nytt tak på hele Energi-verket. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!