Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endret bruk av «Nordsyssel»

Det er populært å dra på tur med «Nordsyssel». Her forklarer sysselmann Per Sefland daværende miljøvernminister Helen Bjørnøy om forholdene på Kongsfjorden. Styreformann i Kings Bay, Knut Ore (t.v.) FOTO: Birger Amundsen

Endret bruk av «Nordsyssel»

Bruken av Sysselmannens tjenestefartøy til representasjon har økt kraftig de siste årene. Sysselmann Per Sefland sier at dette ikke går ut over bruken som beredskapsfartøy.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Daglig leder av rederiet Nordsyssel AS, Rune Jakobsen, sier at antall seilingsdøgn har økt fra rundt 100 til 150 i løpet av de sju månedene årlig fartøyet seiler for Sysselmannen. Samtidig har overnatting og bespisning økt fra 200 til cirka 1.100 døgn.
«Nordsyssel» ble satt i drift for Sysselmannen i mai 2003, etter en omfattende ombygging på et polsk verft.

Opsjonsavtale
Justisdepartementet har en opsjonsavtale med rederiet, tidligere Rana Ship Service, i dag Nordsyssel AS, på 6+2+2 år. I løpet av året må departementet og Sysselmannen bestemme seg for om avtalen skal fortsette å løpe fram til 2013.
– De er pliktig til å gi beskjed om kontrakten skal løpe videre eller avsluttes. Vi har ikke fått signaler om at den vil bli avsluttet og har en god magefølelse om at kontrakten vil gå i ti år, sier Rune Jakobsen.

Skal gjennomgå kontrakten
– Sysselmannen er svært fornøyd med driften av båten og selve konseptet. Vi er i kontakt med rederiet med bakgrunn av at reder mener at visse forhold har endret seg i forhold til kontrakten, sier sysselmann Per Sefland.
– Henger det sammen med at bruken har endret seg?
– Ja, bruksmønsteret har endret seg og spørsmålet er hvordan dette virker inn på kontrakten, svarer Sefland.

Grei dialog
Sefland vil nødig gå nærmere inn på dette da det er forhold som skal tas opp med rederiet. Heller ikke ekspedisjonssjef Kjerstin Askholt i Justisdepartementet vil gå inn på dette, men sier at de er i en grei dialog med rederiet og at kontrakten skal gjennomgås før avtalen forlenges.
– Vi er veldig godt fornøyd med fartøy og mannskap, det er vårt utgangspunkt, sier hun.
Hun sier at den endrede bruken av fartøyet også vil bli tatt opp med rederiet.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!