Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endrer mening igjen

Kjell Mork og Heinrich Eggenfellner var med på å vedta endringene i delplanen. FOTO: Torill Ustad Stav

Endrer mening igjen

Lokalstyret går likevel inn for å tillate tre etasjer på Elvesletta Syd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2009 kl 12:00

Etter en presentasjon fra LNS Spitsbergen (LNSS) på tirsdagens lokalstyremøte, vedtok politikerne å gå tilbake på vedtaket som ble fattet under forrige lokalstyremøte.

Lokalstyret vedtok mot to stemmer å vedta planen om utbygging i tre etasjer på Elvesletta Syd B1 og B2 under forutsetning av at utbyggingen skjer i henhold til de planene som ble presentert for lokalstyret tirsdag. Blir det gjort endringer i planen som påvirker høyden, må de til politisk behandling på nytt.

– Har rotet til

Det var på lokalstyremøtet 27. januar politikerne bestemte seg for å godkjenne planen for Elvesletta Syd under forutsetning av at bygningene ble satt opp i to etasjer. I planen for Elvesletta Syd felt B1 og B2 er det tegnet inn to blokker på tre etasjer.

Anne-Line Pedersen (TF) var den som tok opp spørsmålet om treetasjes bygninger på møtet i januar.

– Jeg er den som virkelig har rotet til. Jeg synes denne saken er veldig vanskelig, sier Pedersen fra talerstolen.

Hun følte seg beroliget av orienteringen fra LNSS, men kunne tenke seg mer informasjon før politikerne tok den endelige avgjørelsen.

Må bli bedre

Lokalstyrelederen mener debatten om Elvesletta Syd i lokalstyret hører hjemme på et tidligere tidspunkt i prosessen, som når delplanen skal behandles av Miljø og næringsutvalget (MNU).

– Jeg har tatt en prat med gruppelederne i de politiske partiene for å se på hvordan vi kan bli bedre på dette området. Politikerne må lese seg opp på plansaker før de skal opp i MNU, sier Mork.

– Det må ikke bli slik at vi i lokalstyret i for stor grad pirker borti vedtak som allerede er fattet.

Kan ta lærdom

Mork sier informasjonen som kom fram under LNSS sin presentasjon ga et helt annet inntrykk av prosjektet enn tidligere. Politikerne fikk se hvordan byggene blir seende ut i terrenget, hvordan naboenes utsikt rammes, og hvor høye byggene blir i forhold til veien.

­– Det er politikernes ansvar å gi tydelig signal til utbygger om hvilken informasjon vi ønsker, sier Mork.

Han mener lokalstyret kan ta lærdom av denne saken når de nå går inn i arbeidet med å ferdigstille den nye arealplanen for Longyearbyen.

– Vi må sørge for at teksten i den nye planen forklarer på en god måte hva som er tillatt innenfor de ulike områdene, sier Mork.

– Vi er fornøyd og veldig lettet over saken løste seg, sier Jarle Oksfjellelv, anleggsleder i LNSS.

LNSS er takknemlige for at lokalstyret valgte å snu i saken, og føler seg trygge på at det ikke vil bli noen flere runder fram og tilbake med planen.

 

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!