Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endrer mening igjen

Kjell Mork og Heinrich Eggenfellner var med på å vedta endringene i delplanen. FOTO: Torill Ustad Stav

Endrer mening igjen

Lokalstyret går likevel inn for å tillate tre etasjer på Elvesletta Syd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2009 kl 12:00

Etter en presentasjon fra LNS Spitsbergen (LNSS) på tirsdagens lokalstyremøte, vedtok politikerne å gå tilbake på vedtaket som ble fattet under forrige lokalstyremøte.

Lokalstyret vedtok mot to stemmer å vedta planen om utbygging i tre etasjer på Elvesletta Syd B1 og B2 under forutsetning av at utbyggingen skjer i henhold til de planene som ble presentert for lokalstyret tirsdag. Blir det gjort endringer i planen som påvirker høyden, må de til politisk behandling på nytt.

– Har rotet til

Det var på lokalstyremøtet 27. januar politikerne bestemte seg for å godkjenne planen for Elvesletta Syd under forutsetning av at bygningene ble satt opp i to etasjer. I planen for Elvesletta Syd felt B1 og B2 er det tegnet inn to blokker på tre etasjer.

Anne-Line Pedersen (TF) var den som tok opp spørsmålet om treetasjes bygninger på møtet i januar.

– Jeg er den som virkelig har rotet til. Jeg synes denne saken er veldig vanskelig, sier Pedersen fra talerstolen.

Hun følte seg beroliget av orienteringen fra LNSS, men kunne tenke seg mer informasjon før politikerne tok den endelige avgjørelsen.

Må bli bedre

Lokalstyrelederen mener debatten om Elvesletta Syd i lokalstyret hører hjemme på et tidligere tidspunkt i prosessen, som når delplanen skal behandles av Miljø og næringsutvalget (MNU).

– Jeg har tatt en prat med gruppelederne i de politiske partiene for å se på hvordan vi kan bli bedre på dette området. Politikerne må lese seg opp på plansaker før de skal opp i MNU, sier Mork.

– Det må ikke bli slik at vi i lokalstyret i for stor grad pirker borti vedtak som allerede er fattet.

Kan ta lærdom

Mork sier informasjonen som kom fram under LNSS sin presentasjon ga et helt annet inntrykk av prosjektet enn tidligere. Politikerne fikk se hvordan byggene blir seende ut i terrenget, hvordan naboenes utsikt rammes, og hvor høye byggene blir i forhold til veien.

­– Det er politikernes ansvar å gi tydelig signal til utbygger om hvilken informasjon vi ønsker, sier Mork.

Han mener lokalstyret kan ta lærdom av denne saken når de nå går inn i arbeidet med å ferdigstille den nye arealplanen for Longyearbyen.

– Vi må sørge for at teksten i den nye planen forklarer på en god måte hva som er tillatt innenfor de ulike områdene, sier Mork.

– Vi er fornøyd og veldig lettet over saken løste seg, sier Jarle Oksfjellelv, anleggsleder i LNSS.

LNSS er takknemlige for at lokalstyret valgte å snu i saken, og føler seg trygge på at det ikke vil bli noen flere runder fram og tilbake med planen.

 

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!