Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endrer betalingspraksis

 

Endrer betalingspraksis

Sysselmannen vil begynne å kreve at forsikringsselskapene betaler for redningsaksjoner på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2011 kl 13:27

I kjølvannet av mange redningsaksjoner de siste årene, har Sysselmannen drøftet om de skal endre praksisen for dekning av redningsutgifter for turfølger som er forsikringspliktige. Alle tilreisende som ferdes på egen hånd utenfor område 10 må enten ha forsikring eller bankgaranti i tillegg til at de har meldeplikt til Sysselmannen. 

Ikke konsekvent

I fjor rykket Sysselmannen ut på 66 redningsaksjoner, og så langt i år er det registrert 16 redningsoperasjoner. Ifølge sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard har ikke Sysselmannen utløst forsikringspenger i noen av tilfellene. 

– Det kan stilles spørsmål ved om praksisen vår har vært konsekvent, sier konstituert assisterende sysselmann, Marianne Linnestad. 

Denne praksisen har Sysselmannen bestemt seg for å endre. I et møte fredag ble det bestemt at de som er forsikringspliktige som hovedregel må betale utgiftene hvis de må hentes. Begrunnelsen er at det ikke er det offentlige som skal betale for slike oppdrag. 

Lik praksis

For reisende som ikke har forsikringsplikt, vil praksisen være som tidligere. I slike tilfeller kreves det at den som reddes minst har opptrådt grovt uaktsomt. Det er Justisdepartementet som i slike saker bestemmer om den som blir reddet må dekke redningsutgiftene. 

Last ned vedlegg

Svalbard_forvalt_10_VzkBv.pdf

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!