Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endrer betalingspraksis

 

Endrer betalingspraksis

Sysselmannen vil begynne å kreve at forsikringsselskapene betaler for redningsaksjoner på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2011 kl 13:27

I kjølvannet av mange redningsaksjoner de siste årene, har Sysselmannen drøftet om de skal endre praksisen for dekning av redningsutgifter for turfølger som er forsikringspliktige. Alle tilreisende som ferdes på egen hånd utenfor område 10 må enten ha forsikring eller bankgaranti i tillegg til at de har meldeplikt til Sysselmannen. 

Ikke konsekvent

I fjor rykket Sysselmannen ut på 66 redningsaksjoner, og så langt i år er det registrert 16 redningsoperasjoner. Ifølge sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard har ikke Sysselmannen utløst forsikringspenger i noen av tilfellene. 

– Det kan stilles spørsmål ved om praksisen vår har vært konsekvent, sier konstituert assisterende sysselmann, Marianne Linnestad. 

Denne praksisen har Sysselmannen bestemt seg for å endre. I et møte fredag ble det bestemt at de som er forsikringspliktige som hovedregel må betale utgiftene hvis de må hentes. Begrunnelsen er at det ikke er det offentlige som skal betale for slike oppdrag. 

Lik praksis

For reisende som ikke har forsikringsplikt, vil praksisen være som tidligere. I slike tilfeller kreves det at den som reddes minst har opptrådt grovt uaktsomt. Det er Justisdepartementet som i slike saker bestemmer om den som blir reddet må dekke redningsutgiftene. 

Last ned vedlegg

Svalbard_forvalt_10_VzkBv.pdf

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!