Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endelig uttelling for To-takteren

 

Endelig uttelling for To-takteren

Motorforeningen To-takteren får en halv million av årets korkpenger. Totalt er 2.360.000 kroner fordelt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Flere år på rad har To-takteren søkt om høye beløp og bare fått en brøkdel. I fjor søkte foreningen om 1,7 millioner kroner til ferdigstillelse av småbåthavna, men fikk bare 35.000 kroner. Begrunnelsen var at foreningen hadde levert inn en mangelfull søknad som ikke inneholdt nødvendige opplysninger eller svar på spørsmål lokalstyret hadde stilt i tidligere tildelingsbrev. Året før søkte de om 971.000 kroner og fikk 55.000 kroner.

Viktig arbeid
Men nå kan styret i To-takteren slippe løs jubelen, med en halv million kroner til å gjøre ferdig småbåthavna. Administrasjonsutvalget (AU) har også signalisert at de synes arbeidet er så viktig at det ikke er usannsynlig at foreningen får en god del av korkpengepotten også neste år.
– Dette er flott. Vi søkte om 600.000 kroner, så det å få en halv million er veldig bra, sier leder for båtutvalget i To-takteren, Nils Eilertsen.

Betaler ned lånet
Han forteller at foreningen har tatt opp et lån på 1,1 million kroner til oppgraderingen av havna, og at de nå kan få betalt ned mye av dette lånet.
Det er ifølge Eilertsen ventelister for å få båtplass, og etter hvert som folk får større båter, trenger de også større plass.
– Det er behov for nye brygger, og vi har også flere tunge investeringer foran oss i forbindelse med å få lagt inn fjernvarme og ferskvann. Vi har nok å bruke penger på, men havna er første prioritet. Vi må også legge ut stein for å ungå erosjon fra sjø og is, sier Eilertsen.

Ingen penger
AU vedtok tirsdag å bevilge til sammen 2.360.000 kroner til 40 ulike lag, foreninger og prosjekter.

Her kan du se fordelingen av pengene.

De to søknadene som ikke får noen uttelling er foreldreutvalget ved Longyearbyen skole, som søkte om 20.000 kroner til kurs om ungdom og alkohol, og Spitsbergen Modellflyklubb, som søkte om 50.000 kroner til blant annet oppstart av klubben, utstyr og materiell til planering av flystripe.
Lokalstyret mener foreldreutvalget kan søke om støtte fra Forebyggende Forum, og at søknaden fra modelflyklubben er for lite konkret og lite gjennomarbeidet. Klubben har heller ikke levert inn et budsjettforslag.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!