Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Enda en pågrepet i narkosaken

 

Enda en pågrepet i narkosaken

Ti fastboende er så langt pågrepet under opprullingen av narkotikasaken i Longyearbyen. Sysselmannen ser ikke bort fra flere pågripelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2011 kl 15:23

Det var sist helg at ni fastboende ble pågrepet i en aksjon siktet for bruk av narkotika. Senere er ytterligere en person hanket inn av politiet.

– Vi har arbeidet med dette en tid, og det er opplysninger som har framkommet under etterforskning av narkotikasaker i Longyearbyen tidligere i år som er bakgrunn for aksjonen denne helgen, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Ifølge Alfheim er seks av de ni som ble tatt sist helg nordmenn, to er svenske og en er britisk statsborger. Alderen varierer fra 20 år til personer i 30-årsalderen.

Fortsatt etterforskning

Alfheim sier at cannabis er beslaglagt, men at politiet holder det helt åpent om også andre narkotiske stoffer har vært brukt.

– Vi er ikke ferdig med etterforskningen, og det kan bli ytterligere pågripelser og beslag, sier han.

Sysselmannen ransaket og beslagla et mindre kvantum cannabis i en leilighet i Longyearbyen i mai i år. En kvinne og en mann i 30-årene ble bøtelagt for forholdet.

Mye tyder på at saken som nå rulles opp har forbindelser til den saken.

Stigmatisering

Etter det Svalbardposten har fått kjennskap til er blant annet folk i utelivsbransjen involvert i saken. Dette vil ikke assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim bekrefte.

– Jeg synes det er vanskelig å si noe om hvilken gruppe de pågrepne tilhører. Det vil bare stigmatisere en gruppe framfor en annen. Det jeg kan si er at de kommer fra forskjellige miljøer, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!