Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Enda en pågrepet i narkosaken

 

Enda en pågrepet i narkosaken

Ti fastboende er så langt pågrepet under opprullingen av narkotikasaken i Longyearbyen. Sysselmannen ser ikke bort fra flere pågripelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2011 kl 15:23

Det var sist helg at ni fastboende ble pågrepet i en aksjon siktet for bruk av narkotika. Senere er ytterligere en person hanket inn av politiet.

– Vi har arbeidet med dette en tid, og det er opplysninger som har framkommet under etterforskning av narkotikasaker i Longyearbyen tidligere i år som er bakgrunn for aksjonen denne helgen, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Ifølge Alfheim er seks av de ni som ble tatt sist helg nordmenn, to er svenske og en er britisk statsborger. Alderen varierer fra 20 år til personer i 30-årsalderen.

Fortsatt etterforskning

Alfheim sier at cannabis er beslaglagt, men at politiet holder det helt åpent om også andre narkotiske stoffer har vært brukt.

– Vi er ikke ferdig med etterforskningen, og det kan bli ytterligere pågripelser og beslag, sier han.

Sysselmannen ransaket og beslagla et mindre kvantum cannabis i en leilighet i Longyearbyen i mai i år. En kvinne og en mann i 30-årene ble bøtelagt for forholdet.

Mye tyder på at saken som nå rulles opp har forbindelser til den saken.

Stigmatisering

Etter det Svalbardposten har fått kjennskap til er blant annet folk i utelivsbransjen involvert i saken. Dette vil ikke assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim bekrefte.

– Jeg synes det er vanskelig å si noe om hvilken gruppe de pågrepne tilhører. Det vil bare stigmatisere en gruppe framfor en annen. Det jeg kan si er at de kommer fra forskjellige miljøer, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!