Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Enda en pågrepet i narkosaken

 

Enda en pågrepet i narkosaken

Ti fastboende er så langt pågrepet under opprullingen av narkotikasaken i Longyearbyen. Sysselmannen ser ikke bort fra flere pågripelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2011 kl 15:23

Det var sist helg at ni fastboende ble pågrepet i en aksjon siktet for bruk av narkotika. Senere er ytterligere en person hanket inn av politiet.

– Vi har arbeidet med dette en tid, og det er opplysninger som har framkommet under etterforskning av narkotikasaker i Longyearbyen tidligere i år som er bakgrunn for aksjonen denne helgen, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Ifølge Alfheim er seks av de ni som ble tatt sist helg nordmenn, to er svenske og en er britisk statsborger. Alderen varierer fra 20 år til personer i 30-årsalderen.

Fortsatt etterforskning

Alfheim sier at cannabis er beslaglagt, men at politiet holder det helt åpent om også andre narkotiske stoffer har vært brukt.

– Vi er ikke ferdig med etterforskningen, og det kan bli ytterligere pågripelser og beslag, sier han.

Sysselmannen ransaket og beslagla et mindre kvantum cannabis i en leilighet i Longyearbyen i mai i år. En kvinne og en mann i 30-årene ble bøtelagt for forholdet.

Mye tyder på at saken som nå rulles opp har forbindelser til den saken.

Stigmatisering

Etter det Svalbardposten har fått kjennskap til er blant annet folk i utelivsbransjen involvert i saken. Dette vil ikke assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim bekrefte.

– Jeg synes det er vanskelig å si noe om hvilken gruppe de pågrepne tilhører. Det vil bare stigmatisere en gruppe framfor en annen. Det jeg kan si er at de kommer fra forskjellige miljøer, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!