Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Enda en pågrepet i narkosaken

 

Enda en pågrepet i narkosaken

Ti fastboende er så langt pågrepet under opprullingen av narkotikasaken i Longyearbyen. Sysselmannen ser ikke bort fra flere pågripelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2011 kl 15:23

Det var sist helg at ni fastboende ble pågrepet i en aksjon siktet for bruk av narkotika. Senere er ytterligere en person hanket inn av politiet.

– Vi har arbeidet med dette en tid, og det er opplysninger som har framkommet under etterforskning av narkotikasaker i Longyearbyen tidligere i år som er bakgrunn for aksjonen denne helgen, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Ifølge Alfheim er seks av de ni som ble tatt sist helg nordmenn, to er svenske og en er britisk statsborger. Alderen varierer fra 20 år til personer i 30-årsalderen.

Fortsatt etterforskning

Alfheim sier at cannabis er beslaglagt, men at politiet holder det helt åpent om også andre narkotiske stoffer har vært brukt.

– Vi er ikke ferdig med etterforskningen, og det kan bli ytterligere pågripelser og beslag, sier han.

Sysselmannen ransaket og beslagla et mindre kvantum cannabis i en leilighet i Longyearbyen i mai i år. En kvinne og en mann i 30-årene ble bøtelagt for forholdet.

Mye tyder på at saken som nå rulles opp har forbindelser til den saken.

Stigmatisering

Etter det Svalbardposten har fått kjennskap til er blant annet folk i utelivsbransjen involvert i saken. Dette vil ikke assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim bekrefte.

– Jeg synes det er vanskelig å si noe om hvilken gruppe de pågrepne tilhører. Det vil bare stigmatisere en gruppe framfor en annen. Det jeg kan si er at de kommer fra forskjellige miljøer, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!