Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En vegg til begjær

Oppstemt: Ingen tvil om at Stefan Nordlie, Sveinung Bertnes Råheim, Kåre Hovland, Kjetil Slettnes, Per Nilssen og Endre Før Gjermudsen er begeistret over klatreveggen. FOTO: Eirik Palm

En vegg til begjær

Klatreveggen i Svalbardhallen har vært i bruk lenge, men søndag ble den offisielt åpnet.

Tekst:

Publisert:

Mange vil nok misunne Longyearbyens befolkning for klatreveggen på nordveggen i Svalbardhallen. Med utfordringer i de fleste varianter fra parkett til takplater, er det rikelig med muligheter for alle til å utfolde seg – store som små.


Folkehelse

Gjensidigestiftelsen gir årlig 170 millioner kroner til lag og foreninger, og denne gangen var det Svalbard Turn sin tur, en av de om lag 500 som haar søkt om støtte.

– Aktiviteten er forebyggende, utviklende, aktivitetsskapende og samfunnsbyggende. Vi vet at det er viktig for folkehelsen at mennesker begynner tidlig med aktivitet, sier Trine Vekseth i Gjensidigestiftelsen.

Søndag var hun i Svalbardhallen sammen med kollega Hanne-Therese Ridderseth, og med seg hadde de en sjekk på 540.000 kroner.

– Og dette har det ikke vært mulig å gjennomføre uten at så mange krefter hadde vært i sving. Når man tenker på hvor mange det er som bor i Longyearbyen, viser det hvor samlende dette er, framholder hun etter overrekkelsen.


Flere muligheter

I 2013 fikk Svalbard Turn tilslag på støtte, men det har vært en lang prosess. Ei egen gruppe har brukt mye tid og krefter på å få dette til. Den gamle klatreveggen var blitt gammeldags, konstaterer Stefan Nordli, Sveinung Bertnes Råheim, Kåre Hovland, Kjetil Slettnes, styreleder Per Nilssen og Endre Før Gjermudsen.

– Dette er en idrett der du konkurrerer mot deg selv, og du velger vanskelighetsgraden, sier Kjetil Slettnes. Han mener klatring er en fin aktivitet som supplerer annen aktivitet, og demonstrerer mer enn gjerne for oss.

Den gamle klatreveggen gjorde også nytten, men størrelsen gjorde at det var færre variasjoner og dermed færre utfordringer for klatrerne.

– Den gamle klatreveggen begynte å bli slitt. I tillegg var den liten, og vi ønsket å satse på barn og unge, sier styreleder Per Nilssen.

Nøkkelord

Se bildet større

Nestleder i lokalstyret, Geir Hekne (H) var til stede for å overvære at styreleder Per Nilssen fikk overrakt sjekken fra Trine Vekseth og Hanne-Therese Ridderseth itildelingen av sjekken fra Gjensidigestiftelsen. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!