Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En vegg til begjær

Oppstemt: Ingen tvil om at Stefan Nordlie, Sveinung Bertnes Råheim, Kåre Hovland, Kjetil Slettnes, Per Nilssen og Endre Før Gjermudsen er begeistret over klatreveggen. FOTO: Eirik Palm

En vegg til begjær

Klatreveggen i Svalbardhallen har vært i bruk lenge, men søndag ble den offisielt åpnet.

Mange vil nok misunne Longyearbyens befolkning for klatreveggen på nordveggen i Svalbardhallen. Med utfordringer i de fleste varianter fra parkett til takplater, er det rikelig med muligheter for alle til å utfolde seg – store som små.


Folkehelse

Gjensidigestiftelsen gir årlig 170 millioner kroner til lag og foreninger, og denne gangen var det Svalbard Turn sin tur, en av de om lag 500 som haar søkt om støtte.

– Aktiviteten er forebyggende, utviklende, aktivitetsskapende og samfunnsbyggende. Vi vet at det er viktig for folkehelsen at mennesker begynner tidlig med aktivitet, sier Trine Vekseth i Gjensidigestiftelsen.

Søndag var hun i Svalbardhallen sammen med kollega Hanne-Therese Ridderseth, og med seg hadde de en sjekk på 540.000 kroner.

– Og dette har det ikke vært mulig å gjennomføre uten at så mange krefter hadde vært i sving. Når man tenker på hvor mange det er som bor i Longyearbyen, viser det hvor samlende dette er, framholder hun etter overrekkelsen.


Flere muligheter

I 2013 fikk Svalbard Turn tilslag på støtte, men det har vært en lang prosess. Ei egen gruppe har brukt mye tid og krefter på å få dette til. Den gamle klatreveggen var blitt gammeldags, konstaterer Stefan Nordli, Sveinung Bertnes Råheim, Kåre Hovland, Kjetil Slettnes, styreleder Per Nilssen og Endre Før Gjermudsen.

– Dette er en idrett der du konkurrerer mot deg selv, og du velger vanskelighetsgraden, sier Kjetil Slettnes. Han mener klatring er en fin aktivitet som supplerer annen aktivitet, og demonstrerer mer enn gjerne for oss.

Den gamle klatreveggen gjorde også nytten, men størrelsen gjorde at det var færre variasjoner og dermed færre utfordringer for klatrerne.

– Den gamle klatreveggen begynte å bli slitt. I tillegg var den liten, og vi ønsket å satse på barn og unge, sier styreleder Per Nilssen.

Nøkkelord

Se bildet større

Nestleder i lokalstyret, Geir Hekne (H) var til stede for å overvære at styreleder Per Nilssen fikk overrakt sjekken fra Trine Vekseth og Hanne-Therese Ridderseth itildelingen av sjekken fra Gjensidigestiftelsen. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!