Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En vegg til begjær

Oppstemt: Ingen tvil om at Stefan Nordlie, Sveinung Bertnes Råheim, Kåre Hovland, Kjetil Slettnes, Per Nilssen og Endre Før Gjermudsen er begeistret over klatreveggen. FOTO: Eirik Palm

En vegg til begjær

Klatreveggen i Svalbardhallen har vært i bruk lenge, men søndag ble den offisielt åpnet.

Tekst:

Publisert:

Mange vil nok misunne Longyearbyens befolkning for klatreveggen på nordveggen i Svalbardhallen. Med utfordringer i de fleste varianter fra parkett til takplater, er det rikelig med muligheter for alle til å utfolde seg – store som små.


Folkehelse

Gjensidigestiftelsen gir årlig 170 millioner kroner til lag og foreninger, og denne gangen var det Svalbard Turn sin tur, en av de om lag 500 som haar søkt om støtte.

– Aktiviteten er forebyggende, utviklende, aktivitetsskapende og samfunnsbyggende. Vi vet at det er viktig for folkehelsen at mennesker begynner tidlig med aktivitet, sier Trine Vekseth i Gjensidigestiftelsen.

Søndag var hun i Svalbardhallen sammen med kollega Hanne-Therese Ridderseth, og med seg hadde de en sjekk på 540.000 kroner.

– Og dette har det ikke vært mulig å gjennomføre uten at så mange krefter hadde vært i sving. Når man tenker på hvor mange det er som bor i Longyearbyen, viser det hvor samlende dette er, framholder hun etter overrekkelsen.


Flere muligheter

I 2013 fikk Svalbard Turn tilslag på støtte, men det har vært en lang prosess. Ei egen gruppe har brukt mye tid og krefter på å få dette til. Den gamle klatreveggen var blitt gammeldags, konstaterer Stefan Nordli, Sveinung Bertnes Råheim, Kåre Hovland, Kjetil Slettnes, styreleder Per Nilssen og Endre Før Gjermudsen.

– Dette er en idrett der du konkurrerer mot deg selv, og du velger vanskelighetsgraden, sier Kjetil Slettnes. Han mener klatring er en fin aktivitet som supplerer annen aktivitet, og demonstrerer mer enn gjerne for oss.

Den gamle klatreveggen gjorde også nytten, men størrelsen gjorde at det var færre variasjoner og dermed færre utfordringer for klatrerne.

– Den gamle klatreveggen begynte å bli slitt. I tillegg var den liten, og vi ønsket å satse på barn og unge, sier styreleder Per Nilssen.

Nøkkelord

Se bildet større

Nestleder i lokalstyret, Geir Hekne (H) var til stede for å overvære at styreleder Per Nilssen fikk overrakt sjekken fra Trine Vekseth og Hanne-Therese Ridderseth itildelingen av sjekken fra Gjensidigestiftelsen. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!