Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En skuter per hode

 

En skuter per hode

På Svalbard er det nesten en snøskuter per innbygger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.04.2012 kl 10:16

Ved årsskiftet var det 2.060 snøskutere, eller beltemotorsykler, på Svalbard. Det viser tall fra Statens vegvesen Tromsø som Svalbardposten har hentet inn.

Øygruppa har en befolkning på rundt 2.400 innbyggere, noe som betyr at det nesten finnes en snøskuter per innbygger – barn medregnet. Longyearbyens befolkning alene er rundt 2.100.

Motortett

Til sammen var det registrert 4.574 motorkjøretøyer på Svalbard, blant annet 1.242 personbiler. Dette betyr at det finnes nesten to motorkjøretøyer per innbygger på øygruppa.

Sysselmannen har ansvaret for registrering av motorkjøretøyer på Svalbard. Oversikten sendes videre til Statens vegvesen og registreres også der. Det er veivesenet som utfører trafikktilsyn på Svalbard.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!