Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En halv million mer til reiselivet

 

En halv million mer til reiselivet

Regjeringen vil bevilge en halv million kroner ekstra til reiselivet på Svalbard på neste års statsbudsjett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Regjeringen vil ha en ekstra satsing på reiselivet på Svalbard, særlig fordi det har vært en reduksjon i antallet vanlige turister til Svalbard de siste årene. Derfor vil vi bevilge en halv million kroner ekstra, sier saksordfører for reiselivet på Svalbard, Sigrun Eng (Ap) fra Næringskomiteen.
Tall fra i fjor viste at Svalbard hadde hatt en nedgang på antallet turister på 13 prosent fra året før. Antallet cruisebåter og forretningsreisende øker, men det er turistene som kommer med fly som har størst verdi for reiselivsbedriftene.

Veldig positivt
Det bevilges årlig to millioner kroner til utviklingen av reiselivet på Svalbard. Midlene går til Svalbard Reiseliv. Reiselivsleder Tove Eliassen tar imot nyheten om den ekstra bevilgningen med stor glede:
– Dette er veldig flott, og det er et klart og tydelig signal på at regjeringen ønsker å satse videre på reiseliv på Svalbard. Dette er absolutt positivt for oss, det er hyggelig at vi blir hørt, sier Eliassen.

År med stagnasjon
Eliassen vil imidlertid ikke slippe jubelen helt løs, før hun vet hvilke forutsetninger som ligger til grunn for å få pengene. Det er Innovasjon Norge som skal forvalte tillegget.
– Det pleier å være noen forutsetninger for å få tak i disse pengene, som kan være ufattelig vanskelig å nå. Likevel er min umiddelbare kommentar at dette er flott for reiselivet. Vi ser tilbake på noen år med stagnasjon, og tilskuddet til driften av reiselivet har stått stille i mange år, sier hun.

200 millioner
Regjeringen satser mye på turisme i hele Norge på neste års stasbudsjett, og økningen er på 51 prosent. Med andre ord skal det bevilges rundt 200 millioner kroner til turisme på landsbasis til neste år.
– Vi håper å få en million flere turister til Norge enn vi har i dag, og vi ønsker at Svalbard skal bli en større del av Norges reiseliv. Derfor må vi markedsføre de fantastiske opplevelsene øygruppa kan gi, sier Eng.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!