Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En funnet omkommet

 

En funnet omkommet

En av de to kullgruvearbeiderne som var savnet i Barentsburg etter at det brøt ut brann i gruva torsdag morgen er funnet omkommet. Redningsarbeidet pågår fortsatt, og folk fra Sysselmannen er til stede.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi fikk meldingen klokken 12.30 torsdag og sendte over tre mann. Russerne har ikke bedt om assistanse, og tar seg av slukningsarbeidet med egne mannskap, sier overbetjent Olav Tombre hos Sysselmannen.
Tombre sier videre at det var 31 mann i kullgruva da brannen brøt ut 450 meter under dagen, og at 29 mann er evakuert uten skade. En er funnet omkommet, en annen er fortsatt savnet.

Under kontroll
Brannen skal være under kontroll, men er ikke slukket. Ifølge Tombre blir saken i første omgang behandlet som et ordinært redningstilfelle, deretter vil den bli etterforsket som en arbeidsulykke.
– Vi har tilbudt vår assistanse, men slik det ser ut nå tar russerne seg av dette selv. Vi har også varslet bergmesteren og arbeidstilsynet.

Svalbardposten kommer tilbake med flere detaljer så snart de foreligger.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!