Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En eske full av penger

FOTO: Eirik Palm

En eske full av penger

Pantodontklubben har solgt reinkjøtt til TV-aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Det er innsamlingstid på Svalbard og tradisjonen tro har skoler og barnehager stått på for å skaffe penger til TV-aksjonen. Torsdag var barn fra Polarflokken barnehage i banken med en hel eske full av penger. Vi møtte Maja, Elias, Emma, Emil, Lukas og Isak fra Pantodontklubben, sammen med førskolelærerne Maren Bekkeheien og Grete Bossart, like før de stakk inn I banken for å overlevere esken og telle opp pengene.

Tilsammen 19.226 kroner ble samlet inn under TV-aksjonsmiddagen, hvor menyen var bidos laget av kjøtt fra høstens reinjakt. I tillegg har loddsalget under middagen brakt inn en god slump, og alt dette går til regnskogaksjonen.

Pantodontklubben er førskolegruppa I barnehagen, og barna fikk være med da pengene ble talt opp med tellemaskinen, før de gikk tilbake til barnehagen med god samvittighet, hver sin turkopp og en sjokoladebit i magen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!