Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En eske full av penger

FOTO: Eirik Palm

En eske full av penger

Pantodontklubben har solgt reinkjøtt til TV-aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Det er innsamlingstid på Svalbard og tradisjonen tro har skoler og barnehager stått på for å skaffe penger til TV-aksjonen. Torsdag var barn fra Polarflokken barnehage i banken med en hel eske full av penger. Vi møtte Maja, Elias, Emma, Emil, Lukas og Isak fra Pantodontklubben, sammen med førskolelærerne Maren Bekkeheien og Grete Bossart, like før de stakk inn I banken for å overlevere esken og telle opp pengene.

Tilsammen 19.226 kroner ble samlet inn under TV-aksjonsmiddagen, hvor menyen var bidos laget av kjøtt fra høstens reinjakt. I tillegg har loddsalget under middagen brakt inn en god slump, og alt dette går til regnskogaksjonen.

Pantodontklubben er førskolegruppa I barnehagen, og barna fikk være med da pengene ble talt opp med tellemaskinen, før de gikk tilbake til barnehagen med god samvittighet, hver sin turkopp og en sjokoladebit i magen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!