Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En eske full av penger

FOTO: Eirik Palm

En eske full av penger

Pantodontklubben har solgt reinkjøtt til TV-aksjonen.

Det er innsamlingstid på Svalbard og tradisjonen tro har skoler og barnehager stått på for å skaffe penger til TV-aksjonen. Torsdag var barn fra Polarflokken barnehage i banken med en hel eske full av penger. Vi møtte Maja, Elias, Emma, Emil, Lukas og Isak fra Pantodontklubben, sammen med førskolelærerne Maren Bekkeheien og Grete Bossart, like før de stakk inn I banken for å overlevere esken og telle opp pengene.

Tilsammen 19.226 kroner ble samlet inn under TV-aksjonsmiddagen, hvor menyen var bidos laget av kjøtt fra høstens reinjakt. I tillegg har loddsalget under middagen brakt inn en god slump, og alt dette går til regnskogaksjonen.

Pantodontklubben er førskolegruppa I barnehagen, og barna fikk være med da pengene ble talt opp med tellemaskinen, før de gikk tilbake til barnehagen med god samvittighet, hver sin turkopp og en sjokoladebit i magen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!