Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En ekstra million til miljøtiltak

 

En ekstra million til miljøtiltak

Svalbards miljøvernfond deler ut en million kroner ekstra til miljøverntiltak og prosjekter på Svalbard. Til sammen skal fondet dele ut 4,4 millioner kroner ved høstens tildelingsrunde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2009 kl 08:53

Høstens tildeling er den femte i rekken etter at miljøvernfondet ble stiftet for to år siden. Etter denne tildelingen vil det til sammen være delt ut 12,4 millioner kroner til miljøvernprosjekter. I år er det i utgangspunktet satt av 7,8 millioner kroner til miljøvernprosjekter, og nå kan fondet lokke med en ekstra million i tillegg.

– Svalbards miljøvernfond har hatt høyere inntekter enn budsjettert både i 2007 og 2008. Vi ønsker at inntektene i fondet skal brukes på miljøvern, og det er ikke et poeng for styret å akkumulere penger i fond. Styret mener tvert i mot at midlene raskt bør anvendes på miljøvern, sier styreleder i Svalbards miljøvernfond, Ann-Kristin Olsen i en pressemelding.

Mange gode prosjekter

Olsen sier videre at tidligere søknadsrunder har vist at det er et stort engasjement for miljøvern på Svalbard, og at det kommer inn mange søknader til relevante og viktige prosjekter. Styret er derfor sikker på at den ekstra millionen vil komme til anvendelse og bli benyttet på en god måte. Olsen oppfordrer alle som kan ha et aktuelt prosjekt til å sende inn søknad om støtte.

Klima og miljø

Søknadsfrist for høstens tildeling er 15. september. Det legges ifølge pressemeldingen vekt på prosjekter som fremmer bærekraftig og miljøvennlig turisme, kunnskapsformidling, tiltak rettet mot barn og unge, holdningsskapende arbeid, miljøtiltak i bosettingene på Svalbard og samarbeid med russerne, høstingsprosjekter og prosjekter som omhandler klimaendringer og virkningene klimaendingene har for naturmiljøet og kulturminnene.

Les mer om Svalbards miljøvernfond her!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!