Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En ekstra million til miljøtiltak

 

En ekstra million til miljøtiltak

Svalbards miljøvernfond deler ut en million kroner ekstra til miljøverntiltak og prosjekter på Svalbard. Til sammen skal fondet dele ut 4,4 millioner kroner ved høstens tildelingsrunde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2009 kl 08:53

Høstens tildeling er den femte i rekken etter at miljøvernfondet ble stiftet for to år siden. Etter denne tildelingen vil det til sammen være delt ut 12,4 millioner kroner til miljøvernprosjekter. I år er det i utgangspunktet satt av 7,8 millioner kroner til miljøvernprosjekter, og nå kan fondet lokke med en ekstra million i tillegg.

– Svalbards miljøvernfond har hatt høyere inntekter enn budsjettert både i 2007 og 2008. Vi ønsker at inntektene i fondet skal brukes på miljøvern, og det er ikke et poeng for styret å akkumulere penger i fond. Styret mener tvert i mot at midlene raskt bør anvendes på miljøvern, sier styreleder i Svalbards miljøvernfond, Ann-Kristin Olsen i en pressemelding.

Mange gode prosjekter

Olsen sier videre at tidligere søknadsrunder har vist at det er et stort engasjement for miljøvern på Svalbard, og at det kommer inn mange søknader til relevante og viktige prosjekter. Styret er derfor sikker på at den ekstra millionen vil komme til anvendelse og bli benyttet på en god måte. Olsen oppfordrer alle som kan ha et aktuelt prosjekt til å sende inn søknad om støtte.

Klima og miljø

Søknadsfrist for høstens tildeling er 15. september. Det legges ifølge pressemeldingen vekt på prosjekter som fremmer bærekraftig og miljøvennlig turisme, kunnskapsformidling, tiltak rettet mot barn og unge, holdningsskapende arbeid, miljøtiltak i bosettingene på Svalbard og samarbeid med russerne, høstingsprosjekter og prosjekter som omhandler klimaendringer og virkningene klimaendingene har for naturmiljøet og kulturminnene.

Les mer om Svalbards miljøvernfond her!

Siste nytt i Nyheter

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

 
Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

– Over all forventning

Konserten i Gruve 3 lørdagskvelden ga 90.950 kroner til Tove Klaven som har vært på stamcellebehandling i Russland.

Varslet tidlig om skredfaren

Jan Otto Larsen ved Unis informerte flere ganger Longyearbyen lokalstyre (LL) om skredfaren i Lia og Nybyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!