Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En ekstra million til miljøtiltak

 

En ekstra million til miljøtiltak

Svalbards miljøvernfond deler ut en million kroner ekstra til miljøverntiltak og prosjekter på Svalbard. Til sammen skal fondet dele ut 4,4 millioner kroner ved høstens tildelingsrunde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2009 kl 08:53

Høstens tildeling er den femte i rekken etter at miljøvernfondet ble stiftet for to år siden. Etter denne tildelingen vil det til sammen være delt ut 12,4 millioner kroner til miljøvernprosjekter. I år er det i utgangspunktet satt av 7,8 millioner kroner til miljøvernprosjekter, og nå kan fondet lokke med en ekstra million i tillegg.

– Svalbards miljøvernfond har hatt høyere inntekter enn budsjettert både i 2007 og 2008. Vi ønsker at inntektene i fondet skal brukes på miljøvern, og det er ikke et poeng for styret å akkumulere penger i fond. Styret mener tvert i mot at midlene raskt bør anvendes på miljøvern, sier styreleder i Svalbards miljøvernfond, Ann-Kristin Olsen i en pressemelding.

Mange gode prosjekter

Olsen sier videre at tidligere søknadsrunder har vist at det er et stort engasjement for miljøvern på Svalbard, og at det kommer inn mange søknader til relevante og viktige prosjekter. Styret er derfor sikker på at den ekstra millionen vil komme til anvendelse og bli benyttet på en god måte. Olsen oppfordrer alle som kan ha et aktuelt prosjekt til å sende inn søknad om støtte.

Klima og miljø

Søknadsfrist for høstens tildeling er 15. september. Det legges ifølge pressemeldingen vekt på prosjekter som fremmer bærekraftig og miljøvennlig turisme, kunnskapsformidling, tiltak rettet mot barn og unge, holdningsskapende arbeid, miljøtiltak i bosettingene på Svalbard og samarbeid med russerne, høstingsprosjekter og prosjekter som omhandler klimaendringer og virkningene klimaendingene har for naturmiljøet og kulturminnene.

Les mer om Svalbards miljøvernfond her!

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!