Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En dag for ettertanke

Det har gått to år siden terrorangrepene mot Oslo og Utøya. Dagen ble markert med nedlegging av blomster utenfor Svalbard kirke. FOTO: Anders Fjellestad

En dag for ettertanke

I dag er det to år siden terroren rammet Norge. Det ble markert med blomsternedlegging utenfor Svalbard kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2013 kl 17:08

Toårsdagen ble markert med en kort samlingsstund ved 22. juli-minnesmerket utenfor Svalbard kirke mandag morgen. Representanter fra Sysselmannen, Longyearbyen lokalstyre (LL) og kirka var til stede. Lokalstyreleder Christin Kristoffersen la ned blomsterkrans på vegne av LL.

For de aller fleste av oss har livet for lengst gått tilbake til normalen. Dagens markering er derfor en viktig påminnelse om at livet aldri blir helt som det var for dem som ble rammet eller mistet noen.

Fem ungdommer fra Longyearbyen var på Utøya. Johannes Buø (14) ble drept, mens Viljar Hanssen (19) ble hardt skadet. De tre andre slapp unna uten større, fysiske skader.

Selv skriver Viljar Hanssen en oppfordring til oss alle på sin Twitter-konto:

«Håper vi kan bruke de neste 24 timene til noe godt. Fortelle noen vi er glade i at vi er glade i dem. Vi må være flinke til å gjøre sånt.»

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!