Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En dag for ettertanke

Det har gått to år siden terrorangrepene mot Oslo og Utøya. Dagen ble markert med nedlegging av blomster utenfor Svalbard kirke. FOTO: Anders Fjellestad

En dag for ettertanke

I dag er det to år siden terroren rammet Norge. Det ble markert med blomsternedlegging utenfor Svalbard kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2013 kl 17:08

Toårsdagen ble markert med en kort samlingsstund ved 22. juli-minnesmerket utenfor Svalbard kirke mandag morgen. Representanter fra Sysselmannen, Longyearbyen lokalstyre (LL) og kirka var til stede. Lokalstyreleder Christin Kristoffersen la ned blomsterkrans på vegne av LL.

For de aller fleste av oss har livet for lengst gått tilbake til normalen. Dagens markering er derfor en viktig påminnelse om at livet aldri blir helt som det var for dem som ble rammet eller mistet noen.

Fem ungdommer fra Longyearbyen var på Utøya. Johannes Buø (14) ble drept, mens Viljar Hanssen (19) ble hardt skadet. De tre andre slapp unna uten større, fysiske skader.

Selv skriver Viljar Hanssen en oppfordring til oss alle på sin Twitter-konto:

«Håper vi kan bruke de neste 24 timene til noe godt. Fortelle noen vi er glade i at vi er glade i dem. Vi må være flinke til å gjøre sånt.»

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!