Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En dag for ettertanke

Det har gått to år siden terrorangrepene mot Oslo og Utøya. Dagen ble markert med nedlegging av blomster utenfor Svalbard kirke. FOTO: Anders Fjellestad

En dag for ettertanke

I dag er det to år siden terroren rammet Norge. Det ble markert med blomsternedlegging utenfor Svalbard kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2013 kl 17:08

Toårsdagen ble markert med en kort samlingsstund ved 22. juli-minnesmerket utenfor Svalbard kirke mandag morgen. Representanter fra Sysselmannen, Longyearbyen lokalstyre (LL) og kirka var til stede. Lokalstyreleder Christin Kristoffersen la ned blomsterkrans på vegne av LL.

For de aller fleste av oss har livet for lengst gått tilbake til normalen. Dagens markering er derfor en viktig påminnelse om at livet aldri blir helt som det var for dem som ble rammet eller mistet noen.

Fem ungdommer fra Longyearbyen var på Utøya. Johannes Buø (14) ble drept, mens Viljar Hanssen (19) ble hardt skadet. De tre andre slapp unna uten større, fysiske skader.

Selv skriver Viljar Hanssen en oppfordring til oss alle på sin Twitter-konto:

«Håper vi kan bruke de neste 24 timene til noe godt. Fortelle noen vi er glade i at vi er glade i dem. Vi må være flinke til å gjøre sånt.»

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!