Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elise Strømseng fikk Tyfusstatuetten

Elise Strømseng mottok 17. mai Tyfusstatuetten for sitt glødende engasjement i Longyearbyen. FOTO: Geir Barstein

Elise Strømseng fikk Tyfusstatuetten

Hedret for 12 års innsats.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2016 kl 10:00

Hun skulle egentlig bare være på Svalbard i noen måneder for å studere.

Tirsdag kveld, 12 år senere, mottok Elise Strømseng Tyfusstatuetten for utrettelig arbeid innen samfunns- og kulturlivet i Longyearbyen.

– Jeg ble målløs da Roger [Zahl Ødegård] ringte. Det var en stor overraskelse, og utrolig artig. Tusen takk, sa Strømseng i takketalen etter prisutdelingen under 17. mai-forestillingen i Kulturhuset.

Strømseng har en særdeles lang CV i byen, som inkluderer – men ikke begrenser seg til – lokalpolitikk, styreverv og musikk. Hun har blant annet vært leder for hundeklubben, primus motor for hundeløpet Trappers Trail, lærer ved Kulturskolen, medarrangør av Solfestuka og en nøkkelspiller i bandet Blåmyra Bluegrass.

For å nevne noe.

– Hun har et stort mangfold og er et dedikert og positivt ja-menneske. Hun er en person som ikke bare stiller til start, men som også krysser mållinja med stil, sa lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) i begrunnelsen.

Tyfusprisen ble i år delt ut for 43. gang. Tyfus er et tradisjonelt begrep for ting som ikke er bra på Svalbard, og kan være alt fra «dårlig betalt akkord til en sur pils». Prisen deles ut til en person - eller i sjeldne tilfeller flere personer eller en organisasjon - som har bidratt til å gjøre byen mindre tyfus.

I takketalen dro Strømseng fram at engasjementet ikke oppstår i et vakuum, men som del av et glødende lokalsamfunn.

– Longyearbyen er et inferno av lag og foreninger, med ivrige og kompetente medlemmer. Om det er en positiv side ved turnoveren, er det at ildsjeler kommer til. Nye røtter slår rot, og gamle greiner spirer fram.

– Gleden ved å spille bluegrasslåter ville ikke vært like stor uten Blåmyra eller tilhørere, understreket hun til stående applaus fra publikum.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!