Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elise Strømseng fikk Tyfusstatuetten

Elise Strømseng mottok 17. mai Tyfusstatuetten for sitt glødende engasjement i Longyearbyen. FOTO: Geir Barstein

Elise Strømseng fikk Tyfusstatuetten

Hedret for 12 års innsats.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2016 kl 10:00

Hun skulle egentlig bare være på Svalbard i noen måneder for å studere.

Tirsdag kveld, 12 år senere, mottok Elise Strømseng Tyfusstatuetten for utrettelig arbeid innen samfunns- og kulturlivet i Longyearbyen.

– Jeg ble målløs da Roger [Zahl Ødegård] ringte. Det var en stor overraskelse, og utrolig artig. Tusen takk, sa Strømseng i takketalen etter prisutdelingen under 17. mai-forestillingen i Kulturhuset.

Strømseng har en særdeles lang CV i byen, som inkluderer – men ikke begrenser seg til – lokalpolitikk, styreverv og musikk. Hun har blant annet vært leder for hundeklubben, primus motor for hundeløpet Trappers Trail, lærer ved Kulturskolen, medarrangør av Solfestuka og en nøkkelspiller i bandet Blåmyra Bluegrass.

For å nevne noe.

– Hun har et stort mangfold og er et dedikert og positivt ja-menneske. Hun er en person som ikke bare stiller til start, men som også krysser mållinja med stil, sa lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) i begrunnelsen.

Tyfusprisen ble i år delt ut for 43. gang. Tyfus er et tradisjonelt begrep for ting som ikke er bra på Svalbard, og kan være alt fra «dårlig betalt akkord til en sur pils». Prisen deles ut til en person - eller i sjeldne tilfeller flere personer eller en organisasjon - som har bidratt til å gjøre byen mindre tyfus.

I takketalen dro Strømseng fram at engasjementet ikke oppstår i et vakuum, men som del av et glødende lokalsamfunn.

– Longyearbyen er et inferno av lag og foreninger, med ivrige og kompetente medlemmer. Om det er en positiv side ved turnoveren, er det at ildsjeler kommer til. Nye røtter slår rot, og gamle greiner spirer fram.

– Gleden ved å spille bluegrasslåter ville ikke vært like stor uten Blåmyra eller tilhørere, understreket hun til stående applaus fra publikum.

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!